Bez obzira koliko iskusan putnik bili, možete se naći u situaciji koju biste najradije zaboravili, kad već ne možete da popravite učinjenu štetu. Da bismo vam olakšali, evo nekoliko korisnih saveta…

"Nikada" je poprilično jaka reč kada se govori o putovanjima. Tako počinje tekst autora Pol Hansford, koji je objavljen na stranici news.com.au. I, kako i sam navodi, ne voli često da koristiti tu reč jer mu se mnogo puta dogodilo da kaže "nikada više neću ići u taj grad", pa na kraju ode opet.

Međutim, postoje neke stvari koje je uradi dok je bio na putovanju i tvrdi da ih zaista više neće ponoviti. Ako postoji mogućnost da naučimo barem nešto zahvaljujući tuđim greškama, onda je ovo prava prilika.

Kladiti se sa strancima na ulici – Autor teksta ispričao je anegdotu sa svog putovanja u Nju Orleans. Dakle, dok je šetao ulicama naišao je na stranca koji mu je rekao: "Kladim se u pet dolara da znam koliko je dece imao tvoj otac". Autor je naravno pomislio da nema šanse da stranac zna odgovor na to pitanje i da će lako zaraditi pet dolara. Kako se samo prevario! Stranac ga je pogledao i rekao: "Tvoj otac nije imao decu, tvoja mama jeste"! Ovo je samo jedan od primera kako u stranom gradu možete ostati bez novaca. Savet je – izbegavajte opklade i šibicarenja.

Izlagati se suncu bez zaštite – Da, sigurno vam nije prvi put da ste se našli u situaciji da znate da ćete biti izloženi suncu duže vreme. Imate kapu, odeću, a za deo kože koji je izložen suncu uopšte se ne brinete jer se vama ne može dogoditi da izgorite. Pogrešno! Imaćete kao rak crvene ruke i nos, koža će da vas peče i verovatno nećete biti jedini u tome jer ćete se dobro uklopiti s ostalim nepažljivim turistima.

Ispijati alkohol iz boce u kojoj se nalaze crvi – "Poslednji put kada sam to uradio, probudio sam se u mračnoj uličici, pantalone su mi bile otkopčane, a u džepu sam imao više novaca nego kada sam napustio svoju hotelsku sobu. Sva sreća ne sećam se šta se dogodilo, a želim da tako i ostane", napisao je autor teksta.

Imati seks sa nekim koga ste trenutno upoznali – Ma koliko vam bilo teško da odolite zlatno pravilo je da nikada ne upražnjavate seks sa nekim koga sretnete na putovanju. Dva su moguća raspleta, a ni jedan nije dobar, tvrdi autor teksta.

Postoji mogućnost da s tom osobom povedete ostatak putovanja, napravite mnogo zajedničkih fotografija i onda posle deset godina slučajno naletite na te fotografije u zagubljenom foto-albumu pitajući se: "Pa, ko je to uopšte?"
Druga opcija je: vi ste samo hteli seks na jednu noć, ali te želje nisu bile obostrane. Ostatak putovanja provešćete u pokušajima da izbegnete osobu koja vas uhodi i ne da vam mira.

Zamolite nekoga da vas probudi – "Samo sam jednom koristio uslugu hotelskog buđenje. Trebalo je da u pola pet ujutru uhvatim let za Los Angeles. Nisu me probudili, a kada sam izlazio iz hotela požalio sam se osoblju i dobio odgovor: ‘Izvinite gospodine, zaspao sam’", ispričao je Pol Hansford.

Pokušate da prošvercujete ekstra kilogram prtljaga na jeftinim letovima – Jeftini letovi po Evropi prava su blagodet, ali ni u kom slučaju nemojte pokušati da strpate više kilograma od dozvoljenog u vaš ručni prtljagu. Može vam se dogoditi da platite mnogo, mnogo više nego što ste planirali.
Izvor: Vesti-online