Građani Srbije i ove će godine najviše letovati u Grčkoj i Turskoj, a cene su iste ili malo više nego prošle godine, rečeno je agenciji Beta u više beogradskih turističkih agencija.

U agencijama navode da su iznenađeni velikom tražnjom za hotelima sa ponudama u kojima je sve uključeno – all inclusive, a koja je znatno veća nego prošle godine. 

Putnici su zainteresovani i za Španiju, a najveće iznenađenje za ovu godinu, kako naglašavaju u agencijama, jeste uplata većeg broja aranžmana za letovanje na Siciliji.

Slabo interesovanje u agencijama je za okolne zemlje, kao što su Crna Gora i Hrvatska.

U turističkim agencijama naglašavaju da su najčešća putovanja dužine oko deset noćenja, a cene se kreću od nešto manje od 100 pa do 1.000 evra, u zavisnosti od toga da li je prevoz sopstveni, autobusom ili avionom.

U agencijama navode da je u Grčkoj u junu cena desetodnevnog smeštaja od 50 do 160 evra.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore saopštila je da su cene u privatnom smeštaju u vansezoni za aranžman od sedam dana u koji je uključena i boravišna taksa, od 42 do 49 evra, dok je u sezoni, koja počinje 1. jula i traje do 31. avgusta od 70 do 77 evra. Hotelski smeštaj u trajanju od sedam dana u vansezoni je od 72 do 154 evra, a u sezoni od 155 do 280 evra.
Izvor: B92