Čak i ako vam budžet nije na zavidnom nivou, možete da okusite život na visokoj nozi ako posetite neki od najboljih klubova na evropskim plažama.

Purobeach

Purobeach – Majorka
Klub na sopstvenom malom poluostrvu na periferiji Palma de Majorke, veoma in i šik: bele ležaljke, elegantan bazen, palme i pamuk… Najbolji je za odlazak na branč ili večeru (obavezan jastog!) tokom koje ćete gledati zalazak sunca. Okolo su raštrkane jahte, pa je utisak života na visokoj nozi još jači… Dnevno možete da potrošite do 30 evra… 

Ushuaïa Beach Hotel – Ibica
Novi "Ushuaïa Beach Hotel" je mesto o kome svi govore na Ibici. Nalazi se na pesku Plaja den Bose, hotel je sa pet zvezdica, ali čak i oni koji ne odsedaju u ovom ekskluzivnom mestu mogu da posete suši i tapas koktel bar. Vrhunac užitka svakako su žurke u klubu na plaži ovog hotela i to četvrtkom i subotom. U centru žurke je prelep bazen, a karta za ludu noć košta 40 evra.

Gecko Beach Club

Gecko Beach Club – Formentera
Jedini pravi "bogataški" hotel na Formenteri je "Gecko Beach Club". Odlikuje ga mir danju i lude zabave noću. Usred bašte od ovog leta otvoren je bazen koji je dostupan onima koji iznajme krevet dnevno (30 evra), a tu je sve što je potrebno čoveku za totalno opuštanje – od roštilja preko kurseva joge (25 evra) do DJ nastupa.

Santos Beach Club – Rab
Hrvatska nema mnogo peščanih plaža, ali na ostrvu Rabu postoji čak 22! Plaža Pudarica je posebno ne samo po pesku već i po Santos Beach Clubu, koji je otvoren tokom cele noći. Nezaobilazne su palme, morski plodovi za ručak, kuliranje na ležaljkama preko dana, odbojka na plaža, a onda… Predvečernja transformacija: Santos postaje superkoktel bar u kome je zagarantovan fenomenalan provod do svitanja.

Carpe Diem Beach

Carpe Diem Beach – Hvar
Taksi na vodi od luke u Hvaru do male peščane plaže košta pet evra. Isplati se, jer kada dođete do kluba Carpe Diem, koji je tako moderan smešten u sred šumarka, videćete udobne ležaljke, suncobrane, drvene sofe… i poželeti da plandujete. Udobno i mirno danju, a noću ludo i nezaboravno. U ovom klubu niko ne brine tokom noći da li će sutradan da u nekim novinama bude objavljena njegova ko-zna-kakva fotka!

Aman Sveti Stefan – Budva
Na maleno ostrvo Sveti Stefan dolazile su holivudske zvezde i svetski poznati političari, ali je poslednjih godina bio usred restauracije. Sad je ponovo rođeno kao "Aman Resort". Ako ne možete da priuštite predivne apartmane (od 700 evra za noć), možete da priuštite bar ručak ili piće u jednom od tri restorana na obali Jadranskog mora.

Kube – San Trope
Ako niste u srodstvu sa vlasnikom lanca hotela ili ako nemate poslovne veze u Rusiji ili ako niste zategli lice, šanse da upadnete u neki klub na plaži u San Tropeu veoma su male. Ali – ako nađete način za upad, onda preporučujemo epicentar – a to je La Voile Rouge, koji smatraju za rodno mesto klupske scene na plaži. Malo je bučno, "malo" je skuplje. Naravno, Nikki Beach je otvoren samo za članove, a članstvo može da košta od 250 do 5.000 dolara. Ako ste već tamo glavne žurke su 9. jula, 13. avgusta i 3. septembra (Diskoteka) i 16. jula i 20. avgusta (Brazil). Nezaobilazan je ultrakul Kube hotel koji pored bazena, najboljih didžejeva, odličnih koktela i martinija ima i opušteniju "politiku" na ulaznim vratima…

Florida Beach

Florida Beach – Nica
Okruženi ste rezbarijom, velikim belim jastucima, šampanjcem, koktelima, belim zavesama koje leluja povetarac, prijatnom muzikom… Pa, skoro da ste u raju! Florida Beach Club ima i bazen, može da se kaže da ima i more! Možete da doručkujete, ručate, večerate vrhunske specijalitete, da pijete vrhunska pića, da se fantastično zabavite, ali i dobro da platite – ležaljka – 10 evra, relaksacioni deo – 13 evra, đakuzi – 12 evra za 30 minuta, suncobran – 4 evra…

Sundance beach bar – Rodos
Sve ima što je potrebno za uživanciju na plaži: gostujući didžejevi, odbojka na pesku, modne revije, "živa" muzika, kokteli, plesni podijum i sve potrepštine za plažu.

Nammos – Mikonos
Kao da je rezervisan za poznate ličnosti, modele, princeze… Nammos je kao stvoren za grčku žurku. Zatišje je za vreme ručka, dok večerate biće vam zabavnije, ali zato je noću pravi haos. Moramo da pomenemo veliku divnu plažu sa ležaljkama i suncobranima.

Sasso by the Sea

Sasso by the Sea – Ravelo
Italijanski klub je "filijala" "Palazzo Sasso" hotela i nalazi na petnaestak minuta vožnje u selu Marmorata kod Ravela. Odlikuje ga neverovatan pogled na more pošto je smešten na uzvišici, mali bazen i konobari koji su specijalizovani za trčanje po stepenicama gore-dole…

Coccaro Beach Club

Coccaro Beach Club – Pulja
Jedan od najboljih svetskih klubova na plaži ima privatnu plažu, drvena šetališta, spa, šik nameštaj, privatne jahte za iznajmljivanje, suši restoran, butike, dečji klub… u suštini – ima sve! Jedina mana je ta što mogu da ga koriste samo gosti hotela "Masseria Torre Coccaro"… Često gostuju najpoznatiji svetski didžejevi, ali i džez muzičari. Za jedan dan potrebno je izdvojiti od 278 do 422 evra.

Marrakech on the Beach – Izmir
U turskom zalivu Aha Jorgi svakog leta možete videti ako ne Romana Abramoviča, a onda bar njegovu jahtu, poznate fudbalere, top modele… i svi oni bar na jedno veče posete izmirski klub Marrakech on the Beach – koji je poznata svetska destinacija svim klaberima-turistima. Danju – to su ležaljke i kafe; noću – margarite i ples do zore!
Izvor: Gardijan