Engleski “Guardian” predlaže (engleskim) studentima letnje destinacije – među njima je i… Makedonija!

Na prvom mestu "Guardianove" top liste nalazi se Škotska uz opasku da je Loh Nes nezaobilazan, ali ipak, vrhunska preporuka prilagođena studentskom budžetu ipak su radni kampovi po belom svetu. Tako se prođe najjeftinije, steknu se (ili zadrže) radne navike, upozna se dobro društvo, a pored društveno-korisnog volonterisanja zagarantovan je i odličan provod. S tim u vezi, bogomdan je sajt workaway.info

Na listi je visokoplasirana Rumunija, sa akcentom na Transilvaniju, zatim Kuba, pa onda još jednom nešto iz našeg komšiluka – Budimpešta, i to ne samo zbog muzičkog festivala Sziget. Pored Ekvadora koji je preporučen zbog učenja španskog jezika i Anda, na listi je i nemački Hamburg. Preporučuje se plovidba Elbom, noćni klubovi i – muzeji.

Nezaobilazna je Ibica i, bar što se tiče Engleza, grofovija Kornvol, na jugozapadu Velike Britanije. A tu je i Makedonija… Naglašeno je da malo toga može da se doživi i vidi u Skoplju, ali je zato tu Ohridsko jezero, najpopularnija makedonska (izrazito jeftina) destinacija!

Deo Uneskove svetske baštine je za sve ukuse i raspoloženja. Novinar "Guardiana" impresioniran je verskom tolerancijom i harmonijom koju čine džamije i crkve posejane širom Ohrida, ali i sveprisutnim ćevapima. Naznačio je da nikako ne sme da se zaobiđe obilazak Nacionalnog parka Galičica i savršen zalazak sunca.
Gdestinacija