Na 4. međunarodnom muzičkom festivalu “Tamburica fest”, koji će se od 1. do 3. jula održati u Deronjama, opština Odžaci, učestvovaće više od 40 orkestara sa 350 muzičara iz devet zemalja, potvrdili su danas organizatori te jedinstvene manifestacije.

U takmičarskom delu za primat najboljeg nadmetaće se 11 orkestara, prvi put će biti postavljena i alternativna bina za nastupe kafanskih tamburaša, a novina je i promocija mladih talenata na žičanim instrumentima pod nazivom "Tamburaške nove nade".  

"Deronje su spremne da prime veliki broj gostiju, prostor ispred glavne bine je popločan ciglama, tako da neće biti blata kao nekih ranijih godina, a pripremljen je i parking za 5.000 vozila", istakao je predsednik Organizacionog odbora "Tamburica festa" Jovan Pejčić.

Po rečima umetničkog direktora festivala Jovana Adamova muzički program će biti bogatiji nego ikada, a sem takmičarskog i revijalnog dela na programu su i solistički koncerti Šabana Šaulića, Džemala Lončarevića i Zvonka Bogdana.

Uz tamburašku muziku predviđene su i propratne manifestacije, od tradicionalne likovne kolonije, u kojoj će ovog puta biti žene, preko predstavljanja vojvođanskih salaša i kuvanja ovčijeg paprikaša čobanca i riblje čorbe, do niza turističkih manifestacija.

Ulaznica košta 250 dinara, a prvih 3.000 gostiju svakog od tri dana dobiće bespaltno CD s najuspešnijim numerama prošlih festivala.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg "Tamburica festa" je Vinarija "Kutjevo", sva tri dana najznačajniji deo programa će direktno prenositi RTS, RTV i RTV Republike Srpske, a smotru će u petak uveče svečano otvoriti predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Više informacija: www.tamburafest.com.
Izvor: B92