Sezonski voz “Jadran ekspres” saobraćaće jednom nedeljno od sutra do 27. avgusta na relaciji Beograd – Split – Beograd, sa zaustavljanjem u Kninu i Perkovcu.

Sezonski voz "Jadran ekspres" saobraćaće jednom nedeljno od sutra do 27. avgusta na relaciji Beograd – Split – Beograd, sa zaustavljanjem u Kninu i Perkovcu, najavile su Železnice Srbije. Voz će polaziti iz Beograda svakog petka u 15.20 sati, a iz Splita svake subote u 17.09 sati.

Karte za "Jadran ekspres" prodavaće se po ceni koja uključuje kartu sa rezervacijom mesta – sedišta, ležaja ili postelje. Karta u jednom smeru u vagonima za sedenje košta 37,5 evra, a sa ležajevima 45 evra. Za putovanje u turist kabini karta je 50 evra, u dubl 60, dok za singl kabinu treba izdvojiti 80 evra.

Karta od Beograda do Knina ili od Knina do Beograda u vagonima za sedenje iznosi 32,5 evra, a u kušet kolima 40 evra. Vozne karte u turist, dubl i singl kabini staju 45, 55 odnosno 75 evra. 

Deca do šest godina, za koje nisu rezervisana posebna mesta, prevoziće se besplatno. Za decu uzrasta od šest do 14 godina karta će biti 50 odsto jeftinija, dok će se za rezervaciju mesta (sedišta, ležaja ili postelje) plaćati u punom iznosu.

Putnicima "Jadran ekspresa" koji izlaze i ulaze u stanicu Perković, važiće karte u lokalnim vozovima Hrvatskih železnica za putovanje do i od Šibenika. Posebna ponuda u vozu "Jadran ekspres" je i prevoz automobila, koji u jednom smeru košta 40 evra.

Ukoliko dve ili više osoba putuju u vagonima za sedenje ili kušet kolima, uz povratne karte, prevoz automobila naplaćuje se samo za jedan smer. Za putnike u singl kabini, kao i za dva ili više putnika u dubl ili turist kabinama uz karte prevoz automobila je besplatan. Broj mesta za prevoz automobila biće ograničen.

Katre za "Jadran ekspres" plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti i mogu se kupiti na šalterima većih železničkih stanica, navedeno je u saopštenju.
Izvor: Večernje novosti