Sigurno ste već shvatili da je pravi izazov spakovati porodicu za putovanje. Kada se putuje porodičnim automobilom uvek nam nedostaje dovoljno mesta za sve, koliko god auto bio veliki. A kada porodica treba da se spakuje u avion ograničena težina prtljaga je uvek nekako “knap”. Evo saveta koji vam mogu pomoći već ovog leta.

Da ne biste ponovo slušali nervoznog muža koji ne zna gde će sa stvarima pokušajte koliko god možete da pratite neke od najboljih saveta koje smo pripremili za vas. Pre nego što počnete, setite se svih odmora na koje ste poneli prepune kofere i obukli samo polovinu stvari od onih spakovanih.

Zatim…
– Proverite na internetu, mejlom ili telefonom da li u smeštaju koji ste rezervisali stavljaju na raspolaganje gostima fen za kosu, peškire za plažu i sl. da ih ne biste uzalud nosili.

– Ukombinujte boje garderobe koju stavljate u kofere. Vaša odeća ne bi trebalo da ima više od jedne ili dve glavne boje.

– Ne zaboravite da aksesoar ne zauzima puno mesta a čini čuda. Ove detalje možete lako zavući po "rupama" u koferu i isto tako lako njima preobraziti odeću. Dodavajući ukrase (lančiće, kaiševe, marame) osvežavate i upotpunjujete izgled smanjujući istovremeno broj odeće koja vam je potrebna za kompletan "look".

– Budite nemilosrdni prema onome što pakujete. Ako se javi i najmanja sumnja da tu stvar možda nećete obući na odmoru, ni ne treba vam. Zapamtite, svaki komad odeće koji ponesete mora da se slaže sa ostalom garderobom!

– Kesice su veliki prijatelji bezbednog pakovanja. Svaku tečnost koju nosite upakujte posebno da ne bi došlo do curenja.

Dobra organizacija
Red i dobra organizacija stvari su veoma važni kod pakovanja. Ako ređate otprilike šta vam prvo padne pod ruku, kad budete otvorili torbu na vašoj destinaciji naćićete samo nered. Osnovno pravilo je da cipele idu na dno, preko njih se slaže odeća dok se toaltene stvarčice i sl. ušuškavaju između. Ako imate nešto lomljivo proverite nekoliko puta da nije završilo na dnu ili na površini već da je dobro ušuškano između odeće. Ako imate neki džep u torbi iskoristite ga za donji veš i manje stvarčice.

I, što je možda najvažnije, počnite sa pakovanjem nedelju dana ranije. Ako počnete pre toga velika je verovatnoća da ćete zaboraviti šta ste spakovali i stavićete mnogo više nego što vam je potrebno. Ako počnete kasnije može vam se lako desiti da zaboravite neke važne stvari zbog stresa i žurbe.
Izvor: Najbolja mama na svetu