Jedan od simbola Beograda – Avalski toranj uskoro će biti obogaćen velikom letnjom baštom i pozornicom na platou ispod tornja, kao i ekskluzivnim kafe klubom na visini od 120 metara, u kome će goste služiti stjuardese.

Letnja bašta, na površini od 1.500 kvadratnih metara, u kojoj će se tokom leta održavati brojni muzički i pozorišni spektakli, počeće da radi sredinom juna, rekao je direktor projekta "Avalon Palace" Đorđe Jovanović.

Projekat izgradnje ugostiteljskih objekata na tornju firme "Smooth and touch" vredan je oko sedam miliona evra.

Početkom jula počeće da radi i kafe-klub na vrhu tornja, u kome će stjuardese služiti domaća i strana pića, i brojne poslastice, među kojima će "specijalitet kuće" biti šljiva u čokoladi, dodao je Jovanović.

Turisti će moći da okuse i glavni srpski brend – specijalnu domaću rakiju šljivovicu obogaćenu opiljcima zlata, koji prema Jovanoviću, blagotvorno deluju na ljudski organizam.

Prema Jovanovićevim rečima, treći deo projekta "Avalon Palace", restoran "Mačeta", koji će se prostirati na 200 kvadratnih metara, u dnu tornja, trebalo bi da bude otvoren u martu sledeće godine.

Restoran će nuditi domaće i strane kulinarske specijalitete, a biće pristupačan za prosečan potrošači dzep.

Iz firme "Smooth and touch", koja će u narednih pet godina upravljati ugostiteljskim objektima na Avalskom tornju, najavljuju i da će zaljubljeni parovi tu, pred matičarem, moći da kažu sudbonosno da i organizuju svadbenu proslavu.
Izvor: Vestionline