Posle uspešno održane interaktivne izložbe “Dunavska avantura” koju je Turistička organizacija Srbije pripremila povodom Noći muzeja u Beogradu, izložba se preselila u Rumuniju zajedno sa izložbom “Tvrđave na Dunavu” Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva RS.

U rumunskom gradu Drobeta – Turnu Severin, u zgradi Prefekture do 30. juna biće otvorena ova izložba, koja se posle seli u Kladovo. Postavka ima za cilj da kroz raznovrsne interaktivne sadržaje predstavi turističku ponudu Srbije na Dunavu, reci koja spaja Srbiju sa istokom i zapadom Evrope. 

Neprolazne lepote i mnogobrojne aktivnosti na Dunavu čine uzbudljiv sadržaj interaktivne izložbe. Kroz zanimljive simulacije, posetioci će imati priliku da zaplove kroz živopisne predele druge najveće evropske reke.

Izložba \"Dunavska avantura\" pruža zabavno krstarenje i edukaciju o prirodnom blagu i kulturno-istorijskim vrednostima Dunava. Može da se vozi bicikl uz Dunav u Srbiji čuvenom stazom Eurovelo 6 koja vodi od Atlantika do Crnog mora. Posetioci mogu da se fotografišu pretvoreni u Rimljanina, srednjevekovnog viteza, ili damu iz srednjeg veka. Takođe, postoji mogućnost odmora u prirodnom ambijentu nacionalnog parka i pravljenje ručka u autentičnom seoskom dvorištu, a na obali reke čeka zlatna ribica koja ispunjava želje. Predstavljeno je srednjevekovno naleđe kroz tvrđave na Dunavu, a velika mapa Dunava u Srbiji obuhvata celokupnu turističku ponudu.
Gdestinacija