Turistička agencija TUI uložiće 250 miliona evra u restauraciju i rekonstrukciju starog sela u Toskani, u kome se nalazi srednjovekovni dvorac.

Toskana (flickr ho visto nina volare)

Posle višegodišnjeg planiranja, najveći evropski turistički koncern počeo je da gradi turistički raj \"Tenuta di kastelfari\", čime je otvorio novo poglavlje u istoriji postojanja agencije.

Kako navodi direktor koncerna Mihael Frencel, apartmani, kuće za odmor i hoteli neće biti rezervisani samo za njene goste. Svi objekti će biti ponuđeni na prodaju na međunarodnom tržištu. \"Ne nameravamo da napravimo nemačko selo\", kaže predstavnik agencije Uve Latvinkel.

Područje između Firence, Sijene i Pize, TUI je kupio još 2007. godine, kada su u njemu živele još samo dve osobe.

Dvadeset šest oronulih seoskih kuća sada će biti rekonstruisane, proširene i pretvorene u luskuzne turističke objekte. Nekadašnja fabrika duvana biće pretvorena u hotel, koji će biti otvoren 2012. godine, a u planu je izgradnja još dva hotela.

Teren za golf je već završen, a u srednjovekovnom dvorcu će biti otvoren ekskluzivni restoran. Selo se energijom snabdeva iz postrojenja koje kao gorivo koristi biomasu, a vodom iz sopstvenog bunara. Turisti će moći da uživaju u ukusnom vinu i maslinama, po kojima je poznata ova oblast.
Izvor: Blic