I ove godine turistička ponuda biće zanimljiva a cene povoljne, najavili su Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa Crnogorskim turističkim udruženjem.

Cene u privatnom smeštaju za sedmodnevni boravak na crnogorskom primorju u koju je uključena i boravišna taksa u vansezoni kreću se od 42 do 49 evra, dok u sezoni, koja počinje 1. jula i traje do 31. avgusta te cene će biti u rasponu od 70 do 77 evra.

Ponuda obuhvata i hotelski smeštaj u trajanju od sedam dana i to u vansezoni od 72 do 154 evra, a u sezoni od 155 do 280 evra.

Turisti koji kupe aranžman dobijaju vaučer i sa njim imaju određene pogodnosti – popuste u restoranima, rent-a-car agencijama, na izletima.

U kampanju je uključeno oko 50 malih hotela, više hiljada kreveta u privatnom smeštaju kategorije sa minimum tri zvezdice i više od 70 restorana.

Turistička sezona Crne Gore 2010. godine zabeležila je rekordne rezultate, uprkos ekonomskoj krizi koja je kulminirala prošle godine, podseća se. Najbolji pokazatelj je promet iz jula i avgusta koji je premašio rezultate ostvarene u 2008., koja je do tada bila rekordna.

U toku prošle godine, Crnu Goru posetilo je više od 1,2 miliona turista, što je pet odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. Realizovano je oko osam miliona noćenja, odnosno, šest odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Tokom 2010. turistička privreda Crne Gore prihodovala je 635,4 miliona evra , što je pet odsto više nego 2009. godine.

U Crnoj Gori posluje 300 hotela sa oko 40.000 ležajeva koji su kategorisani i klasifikovani u skladu sa najstrožijim međunarodnim standardima.

U saopštenju se podseća da je u proteklom periodu u toj zemlji urađeno mnogo na modernizaciji saobraćajne infrastrukture, a rekonstruisani su i aerodromi u Podgorici i Tivtu.

Posebno izdvajaju put Risan – Žabljak u dužini od 145 kilometara koji je otvoren krajem 2010. godine, a kojim je veza između juga i severa zemlje skraćena za više od 25 kilometara.

Ovo je, praktično, novi put do Boko- kotorskog zaliva, kojim se izbegava kanjon Platije, i turistima značajno olakšava putovanje kroz Crnu Goru, navedeno je u saopštenju.
Izvor: Vestionline