U kragujevačkom kompleksu “Knežev arsenal” od 16. do 18. juna biće održan Arsenal fest. Cilj organizatora novog šumadijskog brenda je da obnovi zajednički kulturni prostor među državama bivše Jugoslavije povezivanjem izvođača standardnih (hevi i hard rok, pank, ritam i bluz) ali i eksperimentalnijih muzičkih pravaca (rege, dab, fank, alter rok, elektro, indi…).

Prve večeri prvog Arsenal festa, u četvrtak 16. juna, sviraće S.A.R.S. i zagrebački pop fenomen Jinx, takoreći besplatno za publiku. Za ulaz će biti dovoljno samo da se pokaže karta kupljena za jednu od dve preostale večeri festivala. 

U petak, 17. juna, Ortodox Celts i kultni rege Del Arno bend pridružiće se ranije najavljenom najpopularnijem hrvatskom pank-rok sastavu Hladnom pivu. Pre njih nastupaju i kragujevački metalci Darkshines i pankeri Čovek bez sluha.

Poslednje večeri nastupaju The Dibidus, Partibrejkers, Rambo Amadeus, sarajevski bend Letu štuke, pored već najavljenog Dubioza kolektiva.

Ukazom kneza Srbije Aleksandra Karađorđevića od 17. marta 1851. godine Topolivnica iz Beograda je premeštena u Kragujevac, 1883. je preimenovana u Vojnotehnički zavod, a posle Drugog svetskog rata u Zavode Crvena zastava.

Arsenal je kao bivši Zastavin prostor sada jedna od najatraktivnijih kulturnih lokacija Kragujevca, jer predstavlja simbiozu industrijske arhitekture 19. veka i modernih umetničkih tendencija. To je idealna vizuelna platforma za promociju Arsenal festa, u njegovoj prvoj godini kao regionalne, a kasnije i međunarodne kulturne manifestacije!
Gdestinacija