Od 10. do 12. juna biće organizovana godišnja manifestacija Muzeja afričke umetnosti.

Afrička umetnost biće predstavljena i ove godine kroz izložbe, koncerte, javna vođenja, filmske i video projekcije, likovne i muzičke radionice, kao i prodajne izložbe.

Posle omaža Jeleni Aranđelović Lazić, prvoj direktorki Muzeja afričke umetnosti (10. jun, 12.00), od 20.00 prvog dana biće organizovano veče afro-američke muzike. Autorke programa su Jelena Jovović i Narcisa Knežević-Šijan, a didžejevi Željko Kerleta i Vladimir Đelić Ćile (ulaz je besplatan). 

Afrički bazar biće otvoren od 11. juna u 10.00, a podrazumeva prodajnu izložbu umetničkih i zanatskih predmeta: maske, skulpture u kamenu i drvetu, rukom pravljene i bojene tkanine, slike, batik, nakit, dekorativni predmeti za enterijer. Od 20.00 na programu će biti koncert Akaša Bata, Nenada Vještice Khana i Stefana Sablića – fjužn tradicionalne indijske i marokanske muzike (ulaznica – 100 dinara).

Najznačajniji dan Afro festivala je Durbar: festival festivala – dan prijateljstva, muzike i plesa (12. jun, 10.00-18.00). Uz učešće afričkih ambasada u Beogradu – u prijatnom eksterijeru, bašti Muzeja – ovaj dan slavi afričku muziku, ples umetnost i kulturu. Posetioci će imati priliku da uživaju u bogatstvu afričke kreativnosti: kente iz Gane, kasai velvet iz Konga, đelaba i kaftan sa severa Afrike, unikati keramike i stakla Alžira, Maroka i Tunisa, egipatske raznobojne arabeske, indigo tkanine iz Gvineje, štampani tekstil iz Angole. Uz ljubaznu podršku afričke diplomatske zajednice u Beogradu, posetiocima se pruža prilika da uživaju u kulinarskim specijalitetima iz različitih krajeva Afrike. Posebno aranžirani štandovi sa predmetima umetničke, zanatske i suvenirske proizvodnje (tkaninama, nakitom, figurama u drvetu) doprinose duhu festivala koji na nezaboravan način dočarava kulturnu riznicu Afrike (ulaznica – 100 dinara).
Gdestinacija