Na spisku prioriteta koje čelnici grada imaju do 2016. nalazi se, između ostalog, i aerodrom u Batajnici koji bi trebalo da postane centar za loukost letove. Cilj petogodišnje strategije razvoja grada jeste da Beograd učini lepšim i funkcionalnijim i za njegove žitelje i za domaće i strane goste.

Namera gradskih vlasti je da ožive i aerodrom u Batajnici i na taj način privuku vlasnike niskobudžetnih avio-kompanija, pa bi avioni, osim na Aerodrom "Nikola Tesla", sletali i uzletali i sa batajničkog.

Osposobljavanje Vojnog aerodroma "Batajnica" zavisi od dogovora sa vojnom upravom o tome kada bi on mogao da pređe u civilne ruke, a trebalo bi da bude završen između 2013. i 2016. godine.

Adaptacija piste i pratećih objekata za potrebe jeftinih aviona bi se finansirala republičkim novcem, ali je ostavljena i mogućnost upliva privatnog kapitala i eventualne privatizacije.

Glavnu reč u ovom projektu vodiće Ministarstvo za infrastrukturu, a prema strategiji, tu je neophodna i tesna koordinacija grada i republike. Inače, aerodrom se nalazi u blizini Batajnice i Nove Pazove, na 25 kilometara od Beograda. Pripada Vazduhoplovstvu i PVO Vojske Srbije i jedini je aerodrom u Srbiji sa dve asfaltne piste.
Gdestinacija