Sezona odmora se približava velikom brzinom, a jedan od čuvenih turističkih vodiča predstavlja najnoviju besplatnu App aplikaciju napravljenu specijalno za korisnike Apple iPhone-a.

Sa posebnim specifikacijama i funkcijama koje su prilagođene interfejsu iPhone-a turisti koji mogu da koriste virtualnu turu kroz grad, i trenutno nalaženje turističkih atrakcija, znamenitosti, zabave, prodavnica, restorana i mnogo toga drugog. 

Turisti mogu da:

• Izaberu Univerzalnu pretragu koja daje opširna obaveštenja na osnovu ključnih reči ili ineteresovanja.

• Pogledaju Glavne atrakcije i mesta za zabavu: najnoviji informacije su uvek na dohvat ruke, sa detaljnim obaveštenjimao svakoj lokaciji, uključujući i opis, adresu, kontakt, pravac i slike.

• Pregledaju MyCitiApp kategorije, bilo gde u gradu: pretraga po tipu, reklami ili udaljenosti, i sve to dok su u pokretu

• E-mail: stavka koja je savršena za prijatelja, mogu odmah da pošalju link putem e-pošte, uz ličnu belešku.

• Obeleživač: čuvanje omiljenih mesta za brzo nalaženje. Takođe, ova aplikacija je korisna i za poslovne ljude.

Gradovi koji imaju ture razgledanja iz autobusa uglavnom koriste aplikaciju City Sightseeing, pa je tu i primer Los Anđelesa koji ima turu dabldeker autobusom a u aplikaciju za iPhone i Android su uključene ture kroz Holivud, Beverli Hils, Santa Moniku i predgrađe Los Anđelesa.

Takođe, aplikacija omogućava da kupite karte za obilaske autobusom i dobijete informaciju o tome gde se autobus zaustavlja i da šaljete mejlom „razglednice" koje ste uslikali tokom ture.

Ova aplikacija u sebi sadrži objedinjenu tehnologiju koju omogućava smartphone, uključujući GPS, kameru, snimke i zvuk.

Kada se downloaduje aplikacija iz iPhone ili Android app stora (pod opcijom City Sightseeing) i selektuje se lokacija, na ekranu se pojavljuju stranice sa vodičima gde se nalaze fotografije i spisak glavnih atrakcija. Rutu menjate tako što izaberete plus pored imena ture.

Ako kliknete na znak nalik autoputu pojavljuse se opcija „Viewing stop" koja pokazuje listu svih stanica te ture. Stanice i glavne atrakcije u blizini obeležene su crvenim i zelenim tačkama, kratkim opisom i fotografijama.
Izvor: B92