Turistička organizacija Srbije u petak, 20. maja u 20 časova, organizuje predstavljanje romana Zorana Živkovića “Pet dunavskih čuda”, u izdanju Zavoda za udžbenike.

Ovaj književni događaj odigraćese u okviru interaktivne izložbe "Dunavska avantura" koja je otvorena u subotu, 14. maja, povodom manifestacije "Noć muzeja", u Čika Ljubinoj 8, na prvom spratu.  

Roman "Pet dunavskih čuda" objavljen je kao luksuzni petotomni komplet na srpskom, engleskom, nemačkom, slovačkom i mađarskom jeziku. Radnja dela zbiva se na pet zamišljenih dunavskih mostova – u Regensburgu, Bratislavi, Beču, Budimpešti i Novom Sadu.

Novo prozno delo Zorana Živkovića doživelo je svetsku premijeru 17. marta na Sajmu knjiga u Lajpcigu. Roman je važan kulturni doprinos naše zemlje zamislima na kojima se temelji Strategija Evropske unije za dunavsko područje.

Zoran Živković jedan je od najprevođenijih savremenih srpskih pisaca. Zaključno sa 2010. objavljeno je šezdeset stranih izdanja njegovih proznih knjiga na dvadeset jezika. "Pet dunavskih čuda" njegovo je devetnaesto prozno delo.
Gdestinacija