Nekada su muškarci na plažu išli u običnom kupaćem kostimu, ali u poslednje vreme su ga zamenili boksericama i šortsevima. Svaki muškarac bira ono u čemu se najbolje oseća, pa tako momci koji vole mnogo da plivaju biraju običan kupaći, dok oni koji vole da provode vreme u kafiću na plaži radije oblače šortseve.

Postoje razni modeli kupaćih gaća za muškarce, a ono što je više važno od modela je da se dobro i samouvereno osećate u njima. Trend je svake godine različit, a ovu sezonu će, verovatno, obeležiti slip gaćice slične onima u kojima se slikao Novak Đoković za modni magazin "Vog".

Slip kupaći
U slip gaćicama svako će se osetiti mnogo slobodnije, jer one lepo prianjaju uz telo i u njima možete lakše plivati. Ono što je takođe važno je da se brzo suše. Imajte na umu da će modeli u svetlijim bojama oslikavati međunožje, pa dobro pazite koju ćete boju odabrati. Za ovaj model se uvek preporučuju tamne nijanse, crna ili teget, i da nikako ne budu šarene. Ovaj model uglavnom biraju muškarci sa mnogo samopouzdanja.

Bokserice
Verzija slip gaćica koje prekrivaju malo više jesu slip bokserice, koje takođe prianjaju uz telo. "One su uske, markantne, i nose se nisko na kukovima", objasnila je bečki modni ekspert Izabela Klausnica, nakon što je ovaj model proslavio Danijel Kreg kao Džejms Bond u jednoj sceni na plaži. Ukoliko nemate ravan stomak, radije izbegavajte ovaj model, a što se boja tiče, birajte što jednostavnije dezene.

Šorts
Malo šire šortseve za kupanje na plaži najčešće nose surferi, a oni su uglavnom napravljen od specijalnog materijala koji se brzo suši. U njima je malo teže plivati, ali i dobiti boju jer prekrivaju butine. Za ovaj model nije važan dezen, a idealan izbor su za momke koje ne drži mesto, jer sa plaže, nakon što se bermude osuše, možete navući majicu i opušteno sesti u prvi kafić.
Izvor: 24sata