“Lonely Planet” je u najnovijem izdanju objavio niz ozbiljnih kritika na račun Velike Britanije i njene turističke ponude. Već dugo se ne pamti takva antireklama!

Po pisanju poznatog vodiča "Lonely Planet", Britanija obiluje preskupim restoranima, turističkim atrakcijama lošeg kvaliteta i skupim hotelima. Poznati magazin navodi da su prošli slavni dani Velike Britanije i da je to sada zemlja koju za odmor ne mogu da priušte čak ni Britanci.

Kako se navodi, mnoge britanske destinacije su precenjene i nedostaje im kvalitet, a celokupna turistička industrija zemlje, pišu, ne funkcioniše najbolje.

Pošto je "Lonely Planet" jedan od najpoznatijih svetskih vodiča, sa velikim ugledom među turistima i tiražom od 100.000 primeraka – takva antireklama Britance nimalo ne raduje, ali bi mogla da posluži za razmišljanje o uvođenju nekih novosti u turističku ponudu.

Vodič, kao svetli primer, preporučuje londonske odlične restorane, ali dodaje da su ipak preskupi. Britanskoj prestonici zamera se i nedostatak besplatnih sadržaja za najmlađe.
Izvor: Tportal