Reprezentativci Biciklističkih klubova Partizan, Metalac i Radnički učestvovaće na 51. Međunarodnoj biciklističkoj trci “Kroz Srbiju 2011” koja će se ove godine održati od 13. do 19. juna.

Na ovogodišnjoj Trci učestvovaće i selekcije Danske, Engleske, Belgije, Nemačke, Grčke, Francuske, Italije, Mađarske, Rusije, Kazahstana, Kine, Bugarske, Turske, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Trka se vozi trasom: Ruma, Banja Koviljača, Pale, Bajina Bašta, Užice, Niš, Sokobanja, Kladovo, Lepenski Vir i Beograd.

Trka „Kroz Srbiju" je manifestacija od značaja za Republiku Srbiju, a podršku su pružili Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja. Osmu godinu zaredom trka se održava pod sloganom "Turizam i biciklizam zajedno", a ove godine posvećena je promociji Dunavske strategije.

Suorganizatori ovogodišnje trke su gradovi-domaćini etapa: Ruma, Pale (BiH – Republika Srpska), Bajina Bašta, Niš, Sokobanja, Kladovo i Beograd, kao mesto cilja Trke i svečanog proglašenja pobednika. Start poslednje etape – Lepenski Vir.
Gdestinacija