U Etnografskom muzeju u Beogradu (Studentski trg 13) u utorak, 17. maja u 19 časova, biće otvorena izložba fotografija autora Konstantina Novakovića.

Izložba "Zapisi iz zemlje zalazećeg sunca" nastala je kao plod saradnje Ambasade Kraljevine Maroko u Beogradu, Etnografskog muzeja i autora, sa ciljem da se beogradskoj publici prikaže Maroko, jedna od najslikovitijih arapskih zemalja, te da joj se na taj način približe njegovo bogato kulturno nasleđe, običaji i kultura.

Biće izložene 34 fotografije nastale tokom autorovog prošlogodišnjeg boravka u Maroku, kada je posetio dvadesetak mesta u ovoj magrepskoj zemlji. Fotoaparatom je beležio, pre svega, spomeničko nasleđe ove zemlje sa naglaskom na arhitekturu, kao i različite prizore i detalje iz svakodnevnog života, ljude, običaje i prirodne lepote.

Konstantin Novaković je istoričar umetnosti iz Beograda, putnik i fotograf koji je do sada imao prilike da poseti brojne zemlje u centralnoj i istočnoj Aziji, indijskom potkontinentu, Bliskom istoku, severnoj Africi i Evropi.

Tokom otvaranja izložbe biće predstavljena i knjiga "Marokanska pisma" autora Hosea Kadalsoa koju je sa španskog jezika prevela Biljana Isailović, najnovije izdanje izdavačke kuće "Utopija".

Izložba će biti otvorena do 24. maja.
Gdestinacija