U selu Komadine niče novi turistički kompleks. Sačinjavaće ga dve kompletno, komforno, u etno stilu, opremljene šestokrevetne brvnare.

U podnožju Golije, iz trnja i divljine, na parceli u selu Komadine (mesto Kamenjača), uporno i predano, kao što je sve do sada radio, čuveni ovdašnji stolar Draško Milosavljević (35) „iščupao" je pravi turistički biser. Asfaltirao prilaz, uveo struju, vodu, a pre dve godine počeo gradnju čitavog turističkog kompleksa. 

Planira da ga otvori na jesen, a sačinjavaće ga dve kompletno, komforno, u etno stilu, opremljene šestokrevetne brvnare (svaka sa dve spavaće sobe, kuhinjom, dnevnim boravkom, kupatilom i terasom) i tri četvorokrevetna bungalova. Na jednoj od brvnara predviđen je restoran, a na jelovniku će biti stara jela spravljena i posluživana u zemljanim posudama. Iza svojeručno isklesane kapije „Golijskih konaka", kako je nazvao ovaj kompleks, goste će čekati bazen od 50 kvadrata (zimi će biti zatvoren), igraonica i park za decu, sportski tereni…

Idealna nadmorska visina od 650 metara, blizina grada – 13 kilometara, ali i Golije, proglašene za rezervat biosfere, kao i glavnog, asfaltiranog puta do ove planinske lepotice, te prelep pogled na raskošnu prirodu, već sada kandiduju „Konake" za lidersko mesto na turističkoj mapi ivanjičke opštine. Iako ih meseci dele od zvaničnog početka, za „Golijske konake" već sada vlada veliko interesovanje.

I dok će za mnoge od njih „Konaci" biti ostvarenje sna o idiličnom, a sadržajnom odmoru, za Draška je kruna njegovog dosadašnjeg rada, zalaganja i umeća. Stolarski zanat počeo je kao četrnaestogodišnjak, praveći sa dedom burad za rakiju, a zatim u sopstvenoj firmi „God", nameštaj i druge predmete od drveta. Svaki detalj u brvnarama, komad nameštaja, ukras, delo je njegovih ruku, baš kao i svetiljke na ulazu.

Iz njegovih nepresušnih ideja nikla je i fontanica za koju je kamen dovlačio sa Zlatibora i iz Studenice, ukrasna vodenica, pokrivena maćanskom pločom, mini čeka za decu… Počeo je, kaže, slučajno, praveći vikendicu za sebe i porodicu, za predah od dvanaestočasovnog rada. I, uporan, kakav je, poručuje, neće se zaustaviti. Planira izlete za goste, šetnju prelepim krajolikom, izlete, pecanje u pastrmkom bogatoj Moravici i komadinskoj rečici, koje se nalaze nedaleko od kompleksa, zimi – vožnju motornim sankama…

Investicija od 100.000 evra
Dosadašnja vrednost kompleksa je oko 50.000 evra. Draško Milosavljević računa da će do kraja koštati još toliko. Ali, zahvaljujući sopstvenom umeću, materijalu i kompenzacijama, nije morao sve da plati:

– Mnogi se čude, pitaju da li me je strah da ulažem u ovoj krizi, a ja odgovaram: „Kad to nije bila kriza?" Najbitnije mi je da nemam nijedan kredit i ne moram da strahujem.
Izvor (tekst i fotografija): Novosti