Povodom manifestacije Noć muzeja, Turistička organizacija Srbije pripremila je interaktivnu izložbu “Dunavska avantura”.

U toku Noći muzeja, 14. maja, od 18.00 do 2.00, biće postavljene svetlosne i zvučne instalacije čiji je cilj da dočaraju lepotu Dunava. Izložba će biti otvorena do 21. maja u Čika Ljubinoj 8, na prvom spratu. 

Izložbom "Dunavska avantura" biće predstavljena, kroz raznovrsne interaktivne sadržaje, turistička ponuda Srbije na Dunavu, reci koja spaja našu zemlju sa istokom i zapadom Evrope.

Neprolazne lepote i mnogobrojne aktivnosti na Dunavu dočaraće zanimljive simulacije, pa će moći na primer da se vozi bicikl čuvenom stazom Eurovelo 6, koja vodi od Atlantika do Crnog mora. Posetioci će moći da se fotografišu kao Rimljani, srednjovekovni vitezi ili dame, a postoji mogućnost odmora u prirodnom ambijentu nacionalnog parka i pravljenje ručka u autentičnom seoskom dvorištu, dok zlatna ribica na obali reke čeka da ispuni neku želju. Učešćem u kvizu posetioci će moći da osvoje brojne nagrade koje vode na Dunav.
Gdestinacija