Džordž Lukas (George Lucas) je pokrenuo fantastičnu zabavu za ljubitelje Ratova zvezda (Star Wars) u Walt Disney World Resort na Floridi.

"The Adventures Continue", tura koja je imala svoju premijeru 20. maja, a stvorena je saradnjom Diznija i Lukas filma, ali i popravljene i nadograđene atrakcije Ratova zvezda koje postoje od 1980.  

Pomoću stimulatora pokreta, posetioci ulaze u svet Ratova zvezda na Starspider brodu, posećuju nekoliko planeta i upoznaju različite likove usput. Dok plovite pored planeta kao što je ledena Hoth, džungle Kashyyyk i podzemnog sveta Nabooa, likovi kao što su Joda (Yoda) i Dart Vejder (Darth Vader) vam prilaze uz pomoć 3D snimka.

Najavljuje se, pored postojećeg novog holivudskog studija sa 50 različitih priča, i otvaranje još jedne atraktakcije i u Diznilendu u Kaliforniji. Inovativna tehnologija i pričanje priča pružaju posetiocima potpuni doživljaj Ratova zvezda, i to sve na jedan potpuno drugačiji način.

Prvi park Ratova zvezda je otvoren 1987, a pokazao se kao veoma unosan i posećen, zatim su otvoreni još dva u Parizu i Tokiju.

U avgustu 2010, Dizni je organizovao posebnu predstavu u čast otvaranja kojoj su prisustvovali Set Grin, Jon Stjuart i Džordž Lukas. To je bio prvi i verovatno i poslednji put da se vidi mešavina Ratova zvezda i Indijana Džonsa.
Izvor: B92