Los Anđeles je počeo brzo da se razvija posle Drugog svetskog rata i u tom periodu je izgrađena većina kuća i građevina u tom gradu. Stanovnici, koji se vraćaju u predgrađa, počeli su da renoviraju starije kuće u pojedinim susedstvima. Novinar “Glasa Amerike” Majk O’Saliven obišao je četvrt koja je postala dom umetnika koji pokušavaju da očuvaju nasleđe Los Anđelesa.

Četvrt Vest Adams je mirno predgrađe, udaljeno od prometnih ulica, sa kućama iz 19. veka u viktorijanskom ili kasnijem stilu poznatom kao "Arts and Crafts", dok su na pojedinim vidljivi uticaji sa azijskog kontinenta. U susedstvu živi veliki broj umetnika, koji su nedavno otvorili svoje domove za posetioce. Među njima je i Džon Peterson, član Asocijacije za očuvanje nasleđa Vest Adamsa: 

"Vest Adams je poslednjih nekoliko godina postao umetnička četvrt. Renovirane kuće koriste se i kao ateljei, tako da trenutno, osim ovog divnog arhitektonskog nasleđa, delimo i umetnost."

Kuća iz 1932. godine, sagrađena u španskom stilu, služi kao inspiracija umetnici Džordžiji Toliver. U njenoj unutrašnjosti mogu da se vide retki radovi – ručno rađene pločice i prozori sa vitražima.

"Stari su osamdeset godina i još su ovde. To je mnogo bolje od stvari koje traju deset godina i koje morate da zamenite", primećuje Džordžija.

Umetnici Alfredo de Batuk i Donald Ferguson takođe žive u ovom području. Ferguson ističe da je njegov istorijski dom decenijama bio pažljivo renoviran.

"Reč je o dugotrajnom procesu. Ovde sam već 35 godina".

Za umetnike poput Fergusona, Vest Adams je urbana oaza. Veliki broj kuća u toj četvrti moraju, međutim, da budu renovirane. Elizabet Fener, koja se doselila ovde iz predgrađa, kaže da vredi uložiti taj trud.

"Mislim da Los Anđeles doživljava renesansu, zato što poznavanje prošlosti podstiče naše uzbuđenje u pogledu sadašnjosti".

Stanovnici kažu da će ovo istorijsko susedstvo, koje je postalo umetnički centar, biti važan deo budućnosti grada.
Izvor: Glas Amerike