Muzejski voz “Romantika” počinje redovnu sezonu saobraćanja 16. aprila, vožnjom od Beograda do Sremskih Karlovaca, najavile su Železnice Srbije.

"Romantika" će sa beogradske železničke stanice 16. aprila krenuti u 9 i 20, a povratak u Beograd predviđen je za 20 i 45 istog dana.

Cene karata za odrasle iznosi od 308 do 444 dinara, u zavisnosti od razreda. Deca i penzioneri plaćaju 222 dinara za sve razrede, a najstariji sugrađani za prvi razred plaćaju 311 dinara.

Sezona će trajati do oktobra, a "Romantika" će svake subote saobraćati na relacijama od Beograda do Novog Sada, Palića, Vršca, Bele Crkve, Smedereva, Požarevca, Jagodine, Ovčar Banje, kao i jednom mesečno do Mokre Gore.

Prva ovogodišnja vožnja do Mokre Gore biće 23. aprila, a zatim 14. maja, 11. juna, 2. i 30. jula, 13. avgusta i 3. septembra.

Polazak sa beogradske stanice je u 6.55 sati, a povratak oko 22.40 sati. Putnici će se prevoziti "Romantikom" od Beograda do Branešaca i nazad, kao i vozom "Nostalgija" na relaciji Mokra Gora-Šargan Vitasi-Mokra Gora.

Cena izleta za odrasle iznosi 1.522 dinara, a za decu od šest do 14 godina 876 dinara. U tu cenu nije uračunat autobuski prevoz Branešci-Mokra Gora-Branešci.

Karte se mogu kupiti u železničkim stanicama Beograd, Vukov spomenik i Novi Sad, kao i u turističkim agencijama "KSR Beogradturs", "Putnik" i "Magelan", saopštile su Železnice Srbije.
Izvor: Mondo