Turističke agencije u Srbiji iznenađene su velikim odzivom domaćih turista za putovanja tokom uskršnjih i prvomajskih praznika.

Turističke agencije u Srbiji iznenađene su velikim odzivom domaćih turista za putovanja tokom uskršnjih i prvomajskih praznika. Interesovanje za kratke odmore u ovom periodu lane je gotovo zamrlo, pa su turoperateri verovali da će turisti i ubuduće čuvati novac za letovanje. 

Ovog proleća među najtraženijim aranžmanima su odlasci autobusom u Beč, Prag, Budimpeštu i u gradove na severu Italije, za koje treba izdvojiti od 100 do 300 evra. Po rečima Mirka Bauka, iz turističke agencija "Odeon vorld trevel", uoči praznika najviše su traženi aranžmani za Rim, Barselonu i slovenačke terme Laško, Čatež i Olimpija.

"Zapanjio nas je odziv turista koji su kupili sve naše aranžmane za evropske gradove, jer za Novu godinu interesovanje je bilo veoma malo", kaže on. – Jedan od razloga jeste i pojeftinjenje avio-karata. Petodnevni odmor u Sloveniji košta 230 evra po osobi.

U "Kontikiju" u ponudi imaju šestodnevni aranžman sa autobuskim prevozom za Rim koji košta 289 evra, dok petodnevni sa avionskim prevozom staje 350 evra. U ovoj agenciji kažu da će sa 20 autobusa za praznike prevoziti turiste do Beča, Budimpešte, Praga, Barselone, Pariza, pa čak i Istanbula, za koji je od ukidanja viza splasnulo interesovanje.
Izvor: Novosti