Dolaskom proleća i prvih sunčanih dana u Beču je nastupilo i vreme Uskršnjih vašara. Spoj austrijskih običaja i bečkih kulinarskih čarolija, koji odlikuje ove vašare, mami svake godine mnoge stanovnike “carskog grada”, ali i turiste da dođu i pazare nešto pred Uskrs.

Uskršnji vašari u Beču se održavaju na više različitih lokacija i idelani su za ljubitelje kreativnih, dragocenih i nesvakidašnjih poklona. Tako na primer na Uskršnjem vašaru na trgu „Frajung" posetioci mogu da nađu ručno pravljene keramičke figurice, nakit, razne vrste cveća, Uskršnja jaja ili pak razne vrste Uskršnjih zeka od čokolade. 

Za ljubitelje umetničkih dela i radova zanatlija idealan je pak vašar na trgu „Am Hof" u centru Beča, gde posetioci čak mogu i sami da učestvuju u procesu izrade nekog predmeta.

Svakako najveći i najpoznatiji Uskršnji vašar u Beču je onaj ispred velelepnog dvorca Šenbrun. Više od 45 izlagača posetiocima nudi izvanredne rezbarije od drveta, umetničke predmete od stakla i keramike, mirišljave sapune i kupke, te razne ručno pravljene dekorativne predmete za predstojeće Uskršnje praznike.
Izvor: B92