Neograničene količine hrane, šešir, sat vremena parkiranja, voće, pet pari japanki, masaža stopala i još mnogo toga! Verovali ili ne, za jedan dolar širom sveta možete da kupite nabrojano i još mnogo toga!

Lonely Planet objavio je više vodiča o jeftinim destinacijama, ali nije stao na tome. Pošto je na jednom blogu objavljena tema „Šta na Filipinima može da se kupi za jedan dolar", odlučili su da na Fejsbuku upitaju fanove šta se u njihovoj zemlji može dobiti za jedan dolar.

Na Filipinima za jedan dolar možete da kupite veliku kesicu bombona, dok u Engleskoj za isti iznos možete da dobijete pola hleba.

Za jedan dolar u Beču možete da dobijete sveže pečenu rolnicu od testa – „kornšpic", ali jedan dolar nije dovoljan za kartu ako želite da koristite javni prevoz. Osim toga, u Beču subotom za nula dolara možete da posetite muzej MAK jer je tada ulaz slobodan.

Na Tenerifima (Kanarska ostrva) za jedan dolar možete da kupite šolju kafe, ali u turističkim zonama bićete srećni ako za isti novac dobijete pola šolje. Neograničene količine pirinča, dal, povrće i desert serviran na listu banane možete da dobijete u Indiji, naravno sve za jedan dolar.

Na Filipinima (Cebu) za jedan dolar možete da priuštite fenomenalnu masažu stopala (30 do 45 minuta).
U Danskoj za taj novac možete da kupite litar mleka, poštansku markicu (ako pismo ili razglednicu šaljete u Dansku), krastavac, a negde i čokoladicu. Za jedan dolar u Budimpešti vam je na raspolaganju: kugla sladoleda, četiri male jabuke, jedan običan hamburger u "Mekdonaldsu", dnevne novine, razglednica ili 30 minuta parkinga u centru grada.

U Vijetnamu za jedan dolar možete da kupite šešir, jedan ili dva časopisa, DVD, tri para japanki, pet instant supa ili jedan obrok na nekim jeftinijim mestima. U srednjoj Italiji za jedan dolar možete da dobijete litar jeftinog vina, kilogram špageta ili šest boca mineralne vode. U Los Anđelesu ćete toliko platiti sat vremena parkinga na ulici, a u Portugalu espreso, osim na aerodromu.
Izvor: Press