Da kampovanje nije samo za one sa malim budžetom za odmor pokazuje i novi turistički trend nazvan „glamping”…

Mnoge poznate ličnost su postale pravi poklonici ovog novog turističkog trenda pa tako Kejt Mos i Džejmi Oliver provode svoje godišnje odmore u luksuznim kampovima. Ova vrsta smeštaja zapravo nema direktne veze s poznatim kampovanjem, osim možda šatora. Naime, privatno kupatilo, udobni kreveti, ukusna kuhinja i pravi nameštaj karakteristike su "camping de luxea". Ovaj trend zahvatio je brojne poznate turističke destinacije i ovo je ono što oni nude.

Italija
Mirne i netaknute uvale s finim lepim peskom i plavim morem – "Porto Sosalinos" na Sardiniji zaista ne može da ima bolju lokaciju. Šatori imaju svetiljke i udobne krevete. A ako želite da se dodatno odmorite, tu su masaže, a možete i da vežbate s trenerom tokom jutra na plaži. Cena: oko 25 evra za dve osobe u jednom šatoru. Više informacija na portososalinos.it

Francuska
"Le chato" u Suvinjonu je raj. U 16 ekskluzivnih šatora nalaze se kreveti ukrašeni baldahinima. Cena: nedelju dana za četiri osobe je oko 870 evra. Više informacija možete pronaći na lechato.com.

Yurt Hotel

Andaluzija
"Hoopoe yurt" hotel sastoji se od samo četiri šatora koji se nalaze na privatnim stablima masline. Cena: oko 129 evra za dve osobe po danu (uključen doručak). Više informacija na: yurthotel.com.

Portugal
"Yurt hotel" Portugal miriše na jasmin, možete da uživate u pevanju ptica i žuboru obližnje reke. Ovo mesto postalo je pravi raj za prezaposlene radnike koji traže mir i tišinu. Cena: oko 65 evra za noćenje za dve osobe. Više informacija možete pronaći na yurtholidayportugal.com.
Izvor: 24sata