Ako želite da uštedite tokom putovanja, noćenje u hostelima je najpametnije rešenje… Pogledajte spisak najboljih evropskih hostela koji su osvojili nagrade Hoscar za uspešnu kombinaciju kvalitetnog smeštaja i pristupačnih cena.

Nagrada se dodeljuje već devet godina, a ocenjuje se kvalitet smeštaja, sigurnost, lokacija i osoblje hostela. U trci za najbolje je učestvovalo 25.000 objekata iz cele Evope. Pogledajte listu najboljih i birajte i rezervišite smeštaj na vreme jer su sobe u ovim hostelima veoma tražene. 

Lisabon
Ukoliko želite da posetite Lisabon, treba da znate da se u ovom gradu nalaze čak tri najbolja evropska hostela. Na prvom mestu je „Travellers House" koji se nalazi u samom centru grada u pešačkoj zoni Rua Agusta. Najniža cena noćenje je 15 evra.

Na drugom mestu je „Lounge Hostel" koji se nalazi u centru kvarta Baixa. Odličan smeštaj i cena od 18 evra za noćenje, a na treći hostel u Lisabonu, koji je dobio nagradu je „Living Lounge Hostel". Reč je o modernom objektu, koji ima svoj zimski vrt, jenokrevetne i višekrevetne sobe koje je uredila umetnica. Noćenje košta od 18 eura, pa nadalje.

Marsej
Na drugom mestu najboljeg novog hostela našao se „Vertigo vieux-port" u Marseju. Hostel se nalazi u staroj luci i nije daleko od plaže. Objekat je poseban po tome što je svaku sobu individualno uredio po jedan umetnik. Noćenje košta od 16 evra.

Berlin
Za najbolji hostel nemačke proglašen je „Raise a smile" hostel koji se nalazi u glavnom gradu Berlinu. Objekat je smešten je u gradskoj četvrti Friedrichshain, a u potpunosti je neprofitan. Naime, sva zarada se donira organizaciji koja pomaže deci u Sambiji, mestu u afričkoj državi Komori. Sobe su uređene u afričkom duhu. A cena smeštaja je prava sitnica – od 9,90 eura.

Barselona
I Španija ima svog pobednika. U kategoriji posebne cene prvo mesto je osvojio „Inout Hostel" u Barseloni, koji se nalazi u središtu vlastitog parka, ima lepe sobe, restoran, bar, pa čak i bazen. Cena? Prava sitnica – od 8 eura pa nadalje.
Izvor: 24sata