I dalje je naj naj – Egipat, pa Tunis, Grčka, Španija…

Hurgada (flickr/andrea.prave)

1. Egipat
Najbolje ronjenje na svetu, sedmo svetsko čudo i toplota tokom čitave godine – Egipat je jedna od najpopularnijih destinacija sveta. Kultura, klima i kratak let mu daju još jednu posebnu čar i pristupačnost.

Gde odsesti: Premier le Reve Hotel & Spa u Hurgadi nudi luksuz od 5 zvezdica na obali Crvenog mora. Ovaj hotel je odličan za parove jer nudi luksuzne sobe i deo je novog koncepta (specijalno osmišljenog za parove). Svi hoteli za parove se nalaze na odličnim lokacijama, mirno i na ta mesta se ne vode deca.

2. Đerba, Tunis
Bele peščane plaže, netaknuta priroda i utisak berberskog života. U ovom delu Tunisa sunce sija 300 dana godišnje. Zovu ga ostrvo 10.000 palmi, ima dugačke plaže boje slonovače i posebno se razlikuje od ideje koju imamo o Tunisu. Istorijske znamenitosti su El Ghriba -sinagoga stara preko 2.000 godina, jedna od najstarijih i najpoznatijih na svetu.

Gde odsesti: u maju 2011. godine počinje novi program. Plus Club Magic Life Penelope Beach Imperial nudi smeštaj seoskog koncepta na plaži. Postoje 4 bazena, 3 restorana i sat koktela pre večere koji ulazi u cenu.

3. Porto Santo
Sa zlatnim peskom i odličnim vremenskim uslovima, ovo portugalsko ostrvo je stvoreno za odmor. Nalazi se 50km severoistočno od Madere. Vreme je toplo cele godine, a najveći adut su mu plaže. Vulkanski pesak sa lekovitim svojstvima ipak, nije jedina senzacija. Ovo ostrvo se opisuje kao poslednji evropski raj i na njemu se nalazi prvi evropski teren za golf.

Gde odsesti: odmorite se u luksuznom Pestana Porto Santo koji nudi pregršt sportskih aktivnosti i veliki izbor restorana i barova.

Havana (flickr/alex saberi)

4. Kuba
Puna sećanja na istoriju, sa velikim brojem plaža, nosi latinski duh i najveće je karipsko ostrvo. Havana, pogotovo, nudi zabave svih vrsta.

Gde odsesti: Melisa Las Dunas se nalazi na samoj plaži sa 4 a la carte restorana i 3 velika bazena. U ovom hotelu ćete naći brojne aktivnosti, od joge do vaterpola i tenisa. Ako vas zanima jezik, možete ga naučiti na časovima koji su organizovani u hotelu.

5. Meksiko
Postoji dosta hotela sa all inclusive konceptom koji se trude da vam pruže najbalju zabavu. Možete po ceo dan ležati na plažama ili đuskati po celu noć, Meksiko je idealna destinacija u toku cele godine. Poluostrvo Jukatan nudi svoje plaže i u njima krije stare ruševine drevnih Maja. Možete roniti ili pešačiti. Meksiko je odlično mesto za odrasle koji su željni nezaboravne avanture.

Gde odsesti: H10 Ocean Maya na Riviera Maya je savršeno mesto za one koji žele da se odmore bez dece. Sadrži 3 a la carte restorana i dva bazena sa spa kompleksima.

6. Tenerife
Veliki izbor, ponešto za svakoga – odmora sa porodicom, do savršenog odmora u luksuzu. Najbolji akva park u Evropi se nalazi baš ovde, ali i vulkan Mount Teide.

Gde odsesti: najluksuznije odmaralište je Plus Sensatori Resort Tenerife. Za svakog ko traži šik letovanje, ovaj kompleks restorana, bazena i luksuznog okruženja je pravi izbor.

Maldivi (flickr/Sarah_Ackerman)

7. Maldivi
Tropski raj uz pristupačnu cenu. Ovo nije više mesto samo za bogate/prebogate.

Gde odsesti: Vilamendhoo Island Resort i Spa u kome je sve uključeno u cenu. Na ovom ostrvućete naći 3 bara i 4 restorana, a u ponudi su odmori u trajanju od 10 ili 11 noćenja.

8. Majorka
Mesto gde se skrivaju poznati i gde odmaraju romantični.

Gde odsesti: Pogledajte hotele na tripadvisor.com

9. Turska
Idealno mesto za porodice koje planiraju da letuju sa decom ali i za parove koje u poslednjem trenutku odluče da se izležavaju na suncu. Razlog zašto je Turska postala toliko popularna je i to što je usluga na visokom nivou, ali i smeštaj i kvalitet programa.

Gde odsesti: Hotel Flora Garden u Manavgatu. Takođe jedno od odličnih mesta za parove na odmoru, nalazi se na privatnoj plaži. Takođe, nema dece u blizini a možete i večerati u romantičnom okruženju na terasi hotela koja gleda na more.

10. Rodos
Korak u prošlost na plažama i ostrvo na kome možete naći apsolutno sve.

Gde odsesti: Pogledati na rodosisland.rs
Izvor: B92