Ušteda za turiste koji planiraju putovanje krajem maja. Minimalne cene uključuju i autobuski prevoz do severa Grčke. Moguć i odlazak sopstvenim vozilom.

Ouranopolis Halkidiki (flickr dimsis)

Ljubitelji peščanih grčkih plaža koji nisu izdvojili novac za more – ne moraju da brinu, jer na putovanje mogu da odu i sa svega stotinak evra u džepu. Apartmani na severu Grčke mogu da se nađu počevši od 50 evra, a u tu cenu je uključen i autobuski prevoz! Ovim cenama treba dodati trošak za ishranu, zdravstveno osiguranje i fakultativne izlete.

Halkidiki 
Veliki broj turističkih agencija je otvorio ponude za odlazak na more tokom maja, jer se pokazalo da veliki broj naših turista već tada želi da pobegne u najtoplije krajeve. Kako je ovo, zapravo, „frst minit\" ponuda, aranžmani su oko 10 odsto jefitniji, čak i u odnosu na predsezonu.

\"Severni deo grčkog primorja, Halkidiki, svake godine je izuzetno tražen jer su apartmani jeftini, a more izuzetno toplo\", kažu iz turističke agencije „Tranšped\".

Ove sezone nudimo Polihrono, koji košta 70 evra za 10 dana, Pefkohori za 75 evra i Nea Kalikratiju, koja može da se uplati već od 65 evra. Na ture se kreće od 22. maja do 1. juna. U drugoj polovini maja, putnici mogu da krenu povoljno i na Tasos, u Stavros i Vrasnu, jer se cene za ove destinacije kreću već od 60 evra.

Jonska regija
Najpoznatija destinacija na Jonskom moru je Krf, na koji se od 22. maja kreće već za 60 evra. – Parga je jedno od mesta u ovom delu Grčke u kome se najčešće izdaju apartmani, ali imamo i ponudu hotela sa nekoliko „zvezdica\" – kažu iz agencije „Viva travel\". \"U ovom delu zemlje je nešto hladnije nego na Halkidikiju ili samom jugu, ali su turisti, koji su išli ranijih godina, stalno imali lepo vreme već krajem aprila. Zato smo odlučili da dolazak tokom maja uvrstimo u stalnu ponudu.

Poslednjih godina je posebno atraktivno ostrvo Zakintos, najjužnije u ovom moru, koje je poznato i po tome što je dom za džinovske kareta kornjače. Već od 89 evra može da se poseti po prvim ekstrajeftinim ponudama.

Odlazak automobilom
Oni koji žele na put da krenu svojim vozilom, treba da znaju da su takse kroz Grčku dosta jeftine i na većini naplatnih rampi se plaća od 2 do 3 evra. Za prolazak kroz Makedoniju je potrebno izdvojiti pet evra. Benzin do Haklidikija staje, za prosečnu potrošnju, oko 50 evra. Većina manjih mesta koja se jeftino prodaju u predsezoni nalaze se na 50-100 kilometara od ovog, drugog po veličini grada u Grčkoj.
Izvor: Novosti