U fokusu nemačkih medija i danas je venčanje princa Vilijama. Pošto je ceo svet pratio prenos venčanja, kojem je prisustvovalo 1.900 zvanica, bračni par se uputio na medeni mesec – na Sejšelska ostrva.

Severno ostrvo

Navodno je dve milijarde ljudi putem televizije pratilo venčanje princa Vilijama, drugog u redu za britansku krunu, i njegove izabranice Kejt Midlton. List \"Hamburger blat\" otkriva i gde će mladenci na medeni mesec, mada to neće biti baš mesec dana.

List piše da će otputovati na Sejšelska ostrva. Farhad Vladi, koji iznajmljuje ostrva, izjavio je: \"Tačno je da smo britanskoj kraljevskoj kući iznajmili jedno od Sejšelskih ostrva – Severno ostrvo. Razumećete da ne možemo da kažemo ništa više\".

Hamburška firma \"Farhad Vladi Prajvet Ajlands\" od 1971. godine iznajmljuje i prodaje ostrva širom sveta. Među mušterijama su i Bil Gejts i Pol MekKartni. Sejšelsko severno ostrvo je u Indijskom okeanu i smatra se \"De luks Robinzon Kruzo ostrvom\". Veliko je dva i po kvadratna kilometra i na njemu je jedanaest vila. Princ Vilijam i Kejt biće najverovatnije u luksuznoj vili od 750 kvadratnih metara.

Koliko se zna poslednje viđene ličnosti koje su tamo provele medeni mesec, tačnije medenu nedelju, bili su glumica Selma Hajek i njen muž Fransoa Anri Pino. Inače, iznajmljivanje Severnog ostrva košta 50 hiljada evra – na dan, naravno, piše \"Hamburger abendblat\".
Izvor: DW