Predstojeći neradni dani idealni za uživanje. Putevi vina kod Valjeva. Hosteli u Beogradu od 10 evra.

Putnici, koji se odluče da za praznik bolje upoznaju svoju zemlju, mogu da se odluče za najrazličitiji odmor. Ukoliko posećuju neki od velikih gradova mogu da odsedaju u luksuznim hotelima, ali i povoljnijim hostelima i apartmanima, dok je za uživanje u prirodi najbolje da odaberu neku banju, planinu, ili se okrenu seoskom turizmu. Aranžmani dnevno staju oko 2.000 dinara. 

Grad
Dane kratkog odmora građani mogu da iskoriste i za gradski turizam po Srbiji. Za one iz unutrašnjosti je posebno interesantna poseta Beogradu sa svim njegovim zanimljivostima, ali i Novom Sadu, koji neguje urbani stil.

Cene smeštaja su najrazličitije, pa prenoćište u hostelima u glavnom gradu može da se nađe za 10 evra po danu za jednu osobu, dok se cene boljih apartmana za dvoje kreću oko 45 evra. Hoteli sa tri "zvezdice" su oko 50 evra za noćenje sa doručkom.

Selo
Turisti, koji žele da uživaju daleko od gradske buke u tradicionalnoj hrani i seoskoj idili, najbolje je da potraže privatni smeštaj. Tako, agencija "Adrijatik" organizuje Vaskrs na selu u Valjevskoj Kamenici, mestu 28 kilometara od Valjeva.

– Na put se kreće 22. aprila i ostaje do tri dana – kažu iz ove agencije. – Oragnizovana je tucijada, prvenstvo u tucanju jajima i izlet "put rakije" do okolnih najpoznatijih domaćih proizvođača. Turisti ovde mogu da kupe i rakiju, sir, kajmak, pršutu i lekovito bilje. Ovo putovanje košta 4.390 dinara.

Za noćenje u Tršiću potrebno je 1.200 dinara, u Ljubišu, kod Zlatibora, 700, Natalici, kod Topole, 900 dinara.

Banja
Za odmor laganog tempa najbolje je da se odabere neka od srpskih banja. Cene smeštaja kreću se od 2.000 dinara po danu, dok se luksuzni apartmani u Vrnjačkoj Banji za dvoje tokom vikenda „penju" i do 23.000 dinara. Ko želi da odsedne u privatnim apartmanima u najpopularnijoj, Vrnjačkoj Banji, mora da izdvoji oko 30 evra po danu, dok su u Lukovskoj i Prolom banji cene nešto jeftinije. Čak i u hotelima dan košta od 2.300 dinara do 3.050 dinara u Prolom i do 2.500 dinara u Lukovskoj banji.
Oni koji dolaze na lečenje moraju da izdvoje od 3.500 do 9.000 za poluintenzivnu negu u bolnici u Sokobanji.
Izvor: Novosti