51. Međunarodna biciklistička trka “Kroz Srbiju 2011” biće održana od 13. do 19. juna.

Trka se vozi trasom: Ruma, Banja Koviljača, Pale, Bajina Bašta, Užice, Niš, Sokobanja, Kladovo, Lepenski Vir i Beograd.

Trka "Kroz Srbiju" je manifestacija od značaja za Republiku Srbiju, a podršku pružaju Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja. Osmu godinu zaredom trka se održava pod sloganom "Turizam i biciklizam zajedno", a ove godine posvećena je promociji Dunavske strategije.

Suorganizatori ovogodišnje trke su gradovi-domaćini etapa: Ruma, Pale (BiH – Republika Srpska), Bajina Bašta, Niš, Sokobanja, Kladovo i Beograd, kao mesto cilja Trke i svečanog proglašenja pobednika. Start poslednje etape – Lepenski Vir.

Predsednica TOS-a Gordana Plamenac rekla je da je Međunarodna biciklistička trka kroz Srbiju jedna od najznačajnijih akcija u kampanji te organizacije "Srbija moja zemlja, moje putovanje".

– Trasa etapa vodi kroz najlepše delove Srbije. Popularnost sportista i medijsko praćenje trke značajno nam pomažu u podizanju vidljivosti onoga što želimo da pokažemo, a to su zaštićena prirodna područja, banje, kulturno-istorijski lokaliteti i stari gradovi – rekla je Gordana Plamenac.
Gdestinacija