Među poznatim top destinacijama za letnji odmor “National Geographic Travelera” našla se i Istra koja, kako pišu, može da se pohvali čistim morem.

Istra se našla na popisu najboljih letnjih destinacija za 2011. godinu "National Geographic Travelera". U poznatom časopisu napominju da Istra možda nije toliko poznata Amerikancima kao, na primer, Dalmacija, ali podsećaju da je upravo Istra bila popularno letnje odredište još od vremena Austro-Ugarske monarhije. 

Novinar ovog magazina hvali čisto more i četrdeset istarskih plaža sa plavom zastavom. Naglasak je stavljen na Medulinsku rivijeru i njenih 78 kilometara obale, a spominje se i Pula kao glavni grad regije: "Svakako posetite Pulu u kojoj se nalazi Arena. U tom neverovatno dobro očuvanom rimskom amfiteatru tokom godine održavaju se mnogobrojni koncerti i drugi događaji, uključujući i Pulski filmski festival".

U članku je pomenut i rt Kamenjak koji je, kako pišu, prirodni rezervat na ivici sveta, a potencijalne kupače upozoravaju na oprez zbog jakih morskih struja.
Izvor: Tportal