Nacionalni park Fruška gora spremno dočekuje izletnike za prolećne praznike, a sve aktivnosti u cilju zaštite područja planine su veoma dobro isplanirane, izjavila je pokrajinska sekretarka za zaštitu životne sredine Dušanka Sremački.

Sremački je podsetila da je izrada Master plana Fruške gore u završnoj fazi, kao i izrada Prostornog plana Vojvodine.

Direktor Javnog preduzeća Nacionalni park Fruška gora Dobrivoje Antonić rekao je da je ova vojvođanska planina najomiljenije izletište u Srbiji, zahvaljujući prirodnim, kulturno-istorijskim i geološkim osobinama. Dodao je da je to razlog zašto na Fruškoj gori svakog 1. maja bude i do 300.000 posetilaca. Antonić je najavio da će akcija čišćenja i generalnog spremanja Fruške gore biti održana 27. aprila, kao i da je za prolećne praznike obezbeđeno 20.000 razgradivih vreća za prikupljanje smeća za sve posetioce, kao i 50 kontejnera za njihovo odlaganje.

Ovlašćeni radnici Nacionalnog parka Fruška gora, počev od prvomajskih praznika, naplaćivaće objedinjenu naknadu za ulazak u zaštićeno područje, loženje vatre i parkiranje vozila u iznosu od 150 dinara po vozilu za celodnevnu posetu Nacionalnom parku, kazao je Antonić.

Najavljeno je i da će 7. maja biti održan 34. fruškogorski maraton, u kojem je do sada učestvovalo više od 150.000 planinarskih takmičara i rekreativaca.
Izvor: Vesti-online.com