Ovogodišnji sabor trubača biće održan od 8. do 14. avgusta, a ove godine prvi put će biti organizovana i fijakerijada u kategoriji dvoprega i četvoroprega.

Guča (foto: www.gucasabor.com)

Ovogodišnji Dragačevski sabor trubača biće održan od 8. do 14. avgusta uz bogat program koji obećava dobru zabavu i provod, a ove godine prvi put će biti organizovana i fijakerijada u kategoriji dvoprega i četvoroprega.

Programom je, uz svakodnevne nastupe folklornih, pevačkih i muzičkih grupa, finalno takmičenje za Prvu trubu Dragačeva i Prvu trubu sveta, predviđeno i otvaranje više izložbi, rekao je predsednik opštine Lučani Slobodan Jolović.

Posebnu pažnu, rekao je Jolović, kao i svake godine privlači nastup prošlogodišnjih pobednika, koji će nastupiti u četvrtrak, 11. avgusta.

Dan kasnije održava se tradicionalni ponoćni koncert jednog od poznatih domaćih muzičkih sastava, dok je za subotu predviđeno finalno takmičenje duvačkih orkestara za Prvu trubu Dragačeva i druga saborska priznanja.

Ni ove godine neće izostati ni međunarodno nadmetanje za Prvu trubu sveta, ustanovljeno na prošlogodišnjem jubilarnom 50. saboru. Domaćin sabora biće čačanski privrednik Milenko Kostić.
Izvor: Novosti