Pomoćnik egipatskog ministra spoljnih poslova Ahmed Fathalah kaže da je situacija u Egiptu bezbedna za turiste.

Pomoćnik egipatskog ministra spoljnih poslova Ahmed Fathalah, koji je boravio u Beogradu povodom drugih srpsko-egipatskih konsultacija, rekao je da je Srbija prva zemlja koju je posetio posle svrgavanja režima Hosnija Mubaraka.

„Trenutak konsultacija je veoma važan zato što je ovo prva zemlja koju sam posetio od naše revolucije u Egiptu", rekao je Fathalah.

„Naš zadatak je sada, da upotrebim čarobnu reč stabilizacija, da nastojimo da stabilizujemo našu ekonomiju, investicije, treba da nastojimo da se vratimo na isti nivo turista kao prošle godine", rekao je egipatski zvaničnik i izrazio nadu da će Egipat za godinu do dve imati isti broj turista, odnosno 12 miliona, koliko ih je bilo 2010. godine.

Pomoćnik egipatskog ministra spoljnih poslova Ahmed Fathalah kaže da je situacija u Egiptu bezbedna za turiste. Rusija čiji građani čine 25 % turista u Egiptu, ukinula zabranu putovanja u tu zemlju, dok neke države, poput Velike Britanije, nisu ni uvodile zabrane niti savetovale ljude da ne putuju u Egipat.

„Devedesetdevet odsto zemalja je ukinulo zabrane za odlazak u Egipat, posebno na Crveno more, u Luksor gde je bilo bezbedno i tokom pobune", rekao je Fathalah.
Izvor: B92