Ništa ne može da da poseban ukus vašem piću od ispijanja istog dok sedite u krilu Osmog putnika. Da li se slažete? Pripremite se za turneju po najneobičnijim barovima i klubovima širom sveta!

Giger bar

"Giger Bar" – Hur, Švajcarska
U najstarijem gradu Švajcarske postoji "Giger Bar" iako je prvenstveno zamišljeno da se otvori u Njujorku. Izgradnja, sređivanje i dekorisanje trajalo je dve godine. Možda vam ime ovog bara ništa ne znači, ali ako ste gledali film "Osmi putnik" (Alien), prepoznaćete dizajn. Prostor je mračan i neobičan, a užasavajući osećaj pružaju posebno dizajnirane stolice – kao da sedite u krilu čudovišta. 

"Depeche Mode Bar" – Talin, Estonija
Ovaj mračni kutak Estonije inspirisan je kultnom grupom Depeche Mode, a za njega verovatno ne znaju čak ni svi njihovi fanovi. Uglavnom, tamo se serviraju kokteli nazvani "Master & Servant" ili "Personal Jesus", a nije potrebno da se naglasi kakva se muzika pušta. Fotografije članova benda krase zidove, a na video-bimu stalno se prikazuju spotovi. Za neke je ovo mesto pravi pakao, a za neke slatki raj.

"Hobbit House" – Manila, Filipini
Jasno je kao dan! Dekor ovog kluba je šarmantan i rustikalan, prevlađuje drvo, a viši ljudi moraju da se sagnu da bi prošli kroz vrata. Pretpostavljate – njegovi vlasnici i osoblje su osobe niskog rasta. Klub je poznat i po tome što svake večeri gosti mogu da uživaju u živoj svirci.

The NASA Pub

"Nasa" – Bangalor, Indija
Osoblje kluba nosi svemirska odela, a čitav enterijer osmišljen je u spejsšatl stilu. Šank je rezervoar za gorivo, odlagalište smeća služi kao WC, stolovi su raketni bacači, a na zidovima su fotografije – pogled na zemlju iz orbite i slične. Sve u svemu – pravi raj za poštovaoce svemira i SF-a.

"Red Sea Star" – Eilat, Izrael
Smešten je pet metara ispod površine Crvenog mora, a enterijer podseća na kuću za sirene. Stolice su u obliku meduze, lusteri u obliku morskih zvezda i, naravno, tu su prostrani stakleni prozori. Sve pršti od boja! S obzirom da je reč o klubu i restoranu, gosti mogu tamo kvalitetno ‘ubiti’ sate i sate.
Izvor: net.hr

(Galeriju fotografija možete videti na www.facebook.com/gdestinacija)