Kao što smo obećali, ispunjavamo želju prošlogodišnjim putnicima, i ponovo organizujemo najludje letovanje u Laganasu. Kažu da će im se ovog leta pridružiti i ostali drugari, oni koji su prošle godine sa nevericom gledali njihove fotografije i klipove, pa pridružite im se i Vi.

Laganas je zaliv, dugačak skoro 9km i poznat je kao najvece letovalište na Zakintosu. Savršeno povezan sa glavnim gradom Zante-om, koji je udaljen svega 10km, predstavlja idealnu lokaciju na ostrvu. Razuzdani mladi iz cele Evrope, ucinili su da Laganas postane Meka ludog provoda. Jedni kažu da Laganas nije Zakintos, a drugi da Zakintos nije Laganas, mi ne želimo da budemo isključivi, zato nudimo najbolje što obe strane mogu da ponude.

LAGANAS POD SJAJEM SUNCA
Laganas danju spava, ali to ne znači da će budnima biti dosadno. Prostrana peščana plaža prepuna je kafića i lounge barova, koji u svojoj ponudi imaju ležaljke i suncobrane. Muzika je tiša, piju se sveže cedjeni voćni sokovi sa dugačkim šarenim slamkama i prepričavaju sinoćnje ludorije. More je toplo, čisto i provodno, i idealno za izležavanje u plićaku, dok je za plivače pravi izazov stici do bove.
• Ako ste avanturista iznajmite sa društvom manji čamac, pedolinu ili kanu, i sami upoznajte zaliv, pod svim uglovima sunca.
• Sjajna prilika da bar na kratko priuštite sebi pravi odmor i pobegnete od gužve je odlazak na Agios Sostis. To je maleno ostrvo, i najromanticniji resort na Zakintosu. Drveni mostic Vas sa Laganas plaže vodi pravo do malog carstva hedonizma. Na nekoliko koraka od razuzdanog Laganasa krije se prava mala oaza. Odlicne taverne, udobne lezaljke i najfantasticniji pogled na more, da li vec želite da ste tamo?
• Kineska masaža na plaži, zvuči li izazovno?mmmmm…
• Cool peppers, Cubaneros, Havana, Blaywatch…imena su samo nekih od beach barova, sa šarenolikom ponudom hrane, pića i zabave.

A KAD PADNE NOĆ…

Kako pada noć tako atmosfera u Laganasu postaje sve vrelija. Mladi oblače svoje najludje odevne kombinacije, stavljaju perike i plaštove, i izlaze na glavnu ulicu prepunu barova i diskoteka. Potrudite se da na sebi imate bar nesto šljasteće, upadljivo i neuobičajno, jer ćete u suprotnom ostati potpuno neprimećeni. Ispred svakog bara čekaju vas veseli animatori, koji nudeći Vam najneverovatnije cene pića, pozivaju u svoj bar i obećavaju najludji provod. Posle dovoljno popijenih shotova, zurka se premesta u diskoteku. Vrata se zatvaraju, zavese povlače i počinje prava žurka! O dešavanjima posle žurke nećemo Vam pisati, pustite mašti na volju!
• Ako pozelite mirno tradicionalno grcko vece, uz lokalnu muziku, ples i hranu, brojni nacionalni restorani na plaži učiniće Vaše veče nezaboravnim.
• Restorani najpoznatijih fast-food lanaca smesteni su u glavnoj ulici i sjajna su alternativa za brzu i jeftinu večeru
• Ne zaboravite da probate najbolji xxl giros na ostrvu

GRAD ZAKINTOS

Glavni grad ostrva je i glavna luka. Ostaci minulih vremena, zajedno sa tragovima Venecijanaca, Brtanaca i Francuza savršeno su uklopljeni u tradicionalno grčko okruženje. Trg Solomos, nazvan po piscu grčke himne, početna je tačka za otkrivanje gradskih tajni i skrivenih uličica. Predivne taverne sa fenjerima, grčka zastava koja se viori, crkva sv. Dionisija, samo su neka od zadovoljstva koje nudi grad. A za zaljubljene, romantičare, ili jednostavno za one koji žele da okuse najbolje koktele na ostrvu i vide ostrvo sa najlepse tacke na njemu, predlazemo- koktel bar na brdo Bohali, na vrhu ostataka venecijanske tvrdjave, NE PROPUSTITE !!!

OSTRVO ZAKINTOS

Priželjkujete najvrelije letovanje do sada? Ne treba jos dugo da čekate, pripremili smo najvreliiju ponudu i vodimo Vas na najsunčanije ostrvo na Mediteranu. Tamo gde je more tirkizno plavo, gde mirišu borovi i trava, a medju krečnjačkim stenama kriju se plave pećine i najdivnije plaže. Ostrvo koje sa ponosom nosi ime mitskog junaka.Sve ono što su Grci i razni osvajači izgradili po Zakintosu tokom proteklih vekova, ne može se ni za trenutak porediti sa onim čime je priroda obdarila ovo ostrvo. Mi preporucujemo Zakintos:
• zato što se nikada nismo kupali u toplijem i čistijem moru
• zato smo našli najskrivenije plaže, one do kojih vode litice, stepenice i puteljci
• zato što smo se ludo zabavljali i zato što to isto i Vama želimo !

Putopis napisao Vanja Kosanovic