Letovanje u Tunisu i Egiptu moglo bi da bude znatno jeftinije nego prošle godine. Već rasprodati prvi polasci za ove zemlje.

Najpovoljnije letovanje ove godine domaći turisti moći će da pronađu u Egiptu i Tunisu. U turističkim agencijama navode da je već sada velika navala za odlaske na sever Afrike, jer su cene aranžmana niže za 15 odsto u odnosu na prošlu godinu. Ipak, mnogi turoperateri ne veruju da će gosti iz Srbije zameniti letovanje u Egiptu i Tunisu, odlaskom u Grčku ili Tursku.

Odmah posle zapadnoevropskih velikih turoperatera „Tuija" i „Tompsona", i srpske turističke agencije vratile su u brošure putovanja na sever Afrike, a turisti su za samo dva dana „razgrabili" aranžmane za prve odlaske.

– U Tunis krećemo 8. marta, a u Egipat šest dana kasnije – kaže Slobodan Mićić iz „Kontikija". – Cena aranžmana od 169 evra za hotel u Tunisu, sa avionskim prevozom, bila je više nego dovoljan razlog da se aranžmani rasprodaju. Nastavljamo sa letovima za Enfidu, odakle su Sus i Hamamet na pola časa vožnje. Aranžmani za najekskluzivnije egipatsko letovalište Šarm el Šeik koštaju po 289 evra.

Egipatski muzej sa Tutankamonovim blagom u Kairu ponovo je otvoren, a život u ovoj zemlji se polako vraća u normalu. Hotelijeri će, ipak, morati da snize cene da bi dali zamajac turizmu, od kojeg im zavisi četvrtina bruto nacionalnog dohotka. Ali, koliko će iznositi popusti, biće poznato posle najvećeg svetskog sajma turizma u Berlinu, koji počinje 9. marta.
Izvor: novosti.rs