Slično tendencijama porno industrije, turizam ima svoj način da preko koncepta (obožavanog) seksa zaradi po koji milion. Pogrešno je verovanje da je muškarcima ovaj vid putešestvija zanimljiviji nego ženama, jer je ostalo samo nekoliko kultura koje bi ovakav način egzibicije zabranile svojim stanovnicama.

Razlog za nastajanje ovog fenomena je struja feminizma, ali i nedostatak muških čeljadi u viktorijanskom periodu, kako u Engleskoj, tako i SAD. O destinacijama koje su idealne za ostvarenje muških seksualnih fantazija je već bilo reči, ali evo i gde žene željne (perverzne) avanture i sa spakovanim koferom kreću u potragu za svojom pričom koju (ne)će ispričati svojim unucima.

Dosta mesta na kojima žene mogu naći svoju „igračku" ili privemenog ljubavnika se drži u tajnosti, ali postoje i ona koja napreduju kao iz vode, gde posećenost vrtoglavo raste iz godine u godinu.

Bali. Nakon što je objavljen film o Indonežaninu koji prodaje seksualne usluge Japankama željnim pažnje jer im muževi ni ne dolaze kući sa posla, Bali je postao jedan od najposećenijih seks centara za žene. Ovde su mladići atletski građeni i vole serijske ljubavi pa ih nazivaju i Kuta kaubojima.

Jamajka. Mesto iz snova za belkinje koje vole atletska, košarkaška tela. „Senki-penki", te izvajane atlete, nazivaju bele žene mlečnim bocama kojima je potrebno, pa, punjenje. Ovi zanimljivi mladići ne plaćaju ništa dokle god provode vreme sa ženama i često izgovaraju „Volim te."

Jordan. U samom srcu Svete zemlje žene traže komercijalni seks. To i ne zvuči tako sveto, ali Beduini itekako vole žene sa Zapada koje vole njihovu „ličnost". Ovi muškarci su, uglavnom, turistički vodiči koji vole da sprovode, odvode, privode…

Gambija. Ovi muškarci obitavaju oko hotela, na plažama i šetalištima, tražeći starije tete koje žele mlado meso. Najčešća slika koju možete videti na plaži je sredovečna žena koja pod ruku vodi 20, 30 godina mlađu mušku osobu, naravno, atletske građe. Trač kaže da, iako žele da odu iz siromaštva Gambije, ovi mladići kojima žene obezbeđuju kakav-takav život, uopšte nemaju poštovanja za njih.

Senegal. Kada žene putuju na egzotične destinacije u potrazi za ljubavnikom traže bubnjare jer priče kruže da su oni najbolji u krevetu. Zbog toga ove mladiće i nazivaju bubnjarima, a Senegal nazivaju domom muške prostitucije.

Žene iz Kanade svoju avanturu traže na Barbadosu jer nije toliko siromašan kao Jamajka, gde su pre išle da zadovolje svoje seksualne apetite, dok neke najviše vole Dominikanu zbog doslovnog utrkivanja muškaraca da postanu najbolji svetski ljubavnici.

Evropljanke vole da skoknu do Tunisa i da proberu nekog glatkog, zgodnog prodavca, tačnije, prodavca ljubavi. Još jedan trač kaže da Evropljanke vole bogato da nagrade i da vole skuplje dečake, a u izobilju jeftinoće u Tunisu nije teško naći ono što je malo skuplje, a to je skuplje, kad se izračuna, za tri do pet evra.

Lezbijski seks turizam je, naravno, stacioniran na ostrvu Lezbos, zatim u Bankoku i Pataji na Tajlandu i Baliju. Evropske lezbijke najviše vole Tajlanđanke za svoje vikend-partnerke. Najčešće ovoj vrsti ugostiteljstva pribegavaju zemlje trećeg sveta koje ne vide drugi izlaz osim prodavanja sopstvenog tela, pored toga što svi uživaju u seksu. Pa je lepo i korisno spojeno na odličan način.

Sve muške prostitutke vole da dobijaju satove, upaljače, garderobu i večere od svojih privremenih partnerki, a Kanađanke su najdarežljivije i kada plaćaju i kada kupuju.

Nadimci koje dobijaju muškarci variraju od zemlje do zemlje, odnosno, nisu svuda poznati kao žigola. U Grčkoj ih poznaju kao „kamakia" – harpuni za pecanje, u Hrvatskoj su „galebovi", ajkule ih zovu u Kostariki, „marlboro" u Jordanu, kauboji su na Baliju itd. Budući da je za Jamajku najviše vezana rasta kultura, tamo ih zovu i jednostavno – „rastatutke". U Hrvatskoj takođe postoji ponuda za žene ali i za bračne parove i svingere koji se ukrcaju na iznajmljenu jahtu i usidre na par sati na nekom zabačenom delu plaže ili zaliva.

Rizici od bolesti i infekcija postoje, i to najviše na Jamajci i Karibima, zbog čega u poslednje vreme ova vrsta avanture na ovim mestima stagnira, dok cveta u Dubaiju, Egiptu, Fidžiju i Maroku.

Bez obzira na klasu, zemlju porekla i godine, belkinje najviše vole crne mladiće jer je rasprostranjeno verovanje da imaju najveći polni organ i da su najmuževniji. Upravo zbog toga, žene iz Kine ne posećuju krajeve kao što je Jamajka. Za kineske žene Mandžurija je idealni rudnik muškaraca za vikend jer su oni nešto viši od prosečnih Orijentalaca.

Zanimljivo za seks turizam u kome „dame biraju" je i to da se opet poklapa lepo i korisno jer su neudate, bogate dame u potrazi za mužjakom spremne da izbave iz siromaštva nekog mladog, seksualnog pastuva i dovedu ga svojoj kući za „do kraja života".

Broj ovakvih slučajeva je sve veći a osuda sve manji. Sada žene znaju i mogu da dobiju šta žele, a mogu da se bune samo one koje nisu probale.
Izvor: B92