Srpska prestonica trebalo bi do kraja 2012. godine da dobije još jedan luksuzni hotel koji će u Bloku 11a graditi hotelska grupacija “Falkensteiner” u saranji sa investicionim fondom “M.O.F. Beta nekretnine”.

Objekat koji će se nalaziti u blizini sadašnjeg VIG Plaza centra i zgrade "Energoprojekta" u Bulevaru Mihaila Pupina imaće ukupno 24.200 kvadratnih metara. Vrednost posla procenjuje se na 40 miliona evra, a hotel bi trebalo da bude otvoren u drugoj polovini 2012. godine.

Savremeni kompleks će se sastojati iz hotela koji će bit povezan sa poslovnom kulom od 11 spratova. U kuli će na 6.000 kvadratnih metara biti smešten kancelarijski i poslovni prostor. Budući hotel trebalo bi da ima četiri zvezdice. Imaće 171 sobu, apartmane, salu za konferencije, prostor namenjen za svečanosti i proslave, spa-centar kao i takozvani "executive lounge". Projekat za budući hotel uradio je poznati arhitekta poreklom iz Beograda Boris Podreka, koji živi i radi u Beču.

Aleksandar Roesler, generalni direktor akcionarskog društva "Falkensteiner Michaeler turistička grupa" ističe da će ovo biti jedinstveni hotel u Beogradu.
– U središtu Novog Beograda, gde nastaje poslovni centar, a ipak u blizini centra grada, stvara se kompleks, u kojem će biti smešten i hotel i poslovna zgrada. Veoma me raduje i naš korak napred prema istoku. Uskoro ćemo našim biznis korisnicima ponuditi još značajnih top-destinacija. Balkanska metropola je u proteklih nekoliko godina procvetala, pogotovo za turiste koji posećuju gradske metropole – navodi Roesler.

Kompanija "Falkensteiner Michaeler turistička grupa" jedna je od vodećih kompanija u turističkoj branši i prisutna je u Austriji, Italiji, Českoj, Slovačkoj i Hrvatskoj sa 27 hotela koji imaju četiri i pet zvezdica. Ovim projektom Srbija će postati šesta drzava u kojoj će "Falkensteiner Hotels & Residences" biti prisutna sa svojim investicijama.
Izvor: Blic