Nautičko-turistička sezona u Beogradu biće otvorena svečano u petak, 25. marta, uplovljavanjem prvog broda “River Adagio” u ranim jutarnjim satima na Međunarodno putničko pristanište Luke “Beograd”.

Prema aktuelnim najavama, u toku ovogodišnje sezone, Beograd bi trebalo da poseti više od 400 brodova i oko 50.000 turista. Krstarenje Dunavom atraktivno je za turiste iz SAD, Nemačke i Velike Britanije, kao i iz Austrije, Francuske, Italije i Skandinavije koji boraveći u Beogradu posećuju istorijske, kulturne i zabavne sadržaje.

Na Pristaništu od ove godine putnici će moći da uživaju u fotografijama Srbije i Beograda, koje su autorsko delo Dragoljuba Zamurovića, a koje su aplicirane na površinama objekta. Putnicima će od ove godine biti na raspolaganju, pored karte Beograda i mapa lokaliteta, odnosno prikaz samog Pristaništa i okoline sa detaljima usluga i sadržaja koje se nude putnicima. Turistička organizacija Beograda imaće i ove godine info-centar na samom pristaništu.

Biće organizovane i manifestacije tokom godine – Beogradski karneval brodova, Beogradski tango maraton, Dani Dunava, ekološki programi i Fiš fest.

U petak će oko 160 turista iz Sjedinjenih Američkih Država boraviti u Beogradu oko 18 sati. Za to vreme panoramski će razgledati grad, odnosno najznačajnije i najatraktivnije objekte i znamenitosti, prošetaće Beogradskom tvrđavom i posetiti Muzej "25. maj". Turistička organizacija Beograda i Luka "Beograd" pripremile su poklon pakete koji sadrže informativni materijal i suvenire, kao znak
pažnje za prve goste.
Gdestinacija