Od 27. marta do 29. oktobra putnici iz Beograda mogu da putuju ka 35 evromediteranskih gradova u 25 zemalja, saopšteno je iz Jat Airwaysa.

Srpski nacionalni avioprevoznik po letnjem redu letenja tokom aprila i maja meseca obavljaće saobraćaj sa 177 frekvencija nedeljno. Od 1. juna do 30. septembra, Jat će pojačati saobraćaj i imati 218 frekvencija sedmično izlazeći u susret putnicima koji u ovom periodu češće putuju ka atraktivnim destinacijama.

U ponudi je i 89 letova nedeljno koje Jat ima zahvaljujući saradnji sa kod-šer partnerima. Nove destinacije Jata su Dubrovnik i Gerona, a pojačan je saobraćaj za Amsterdam i Dizeldorf, kao i broj letova za Atinu, Istanbul, Dubai, Ohrid i Skoplje. U saradnji sa drugim aviokompanijama poboljšane su i veze sa Amerikom i Australijom.

Jat će za Geronu leteti od 23. aprila jednom nedeljno i to subotom, sa poletanjima iz Beograda u 17.30 i povratnim letovima u 21.00.

Od 18. juna biće uveden i drugi let utorkom u 18.20 iz Beograda i 21.50 iz Gerone. Posle više od dve decenije Jat će uspostaviti saobraćaj sa Dubrovnikom. Od 17. juna do 30. septembra letovi će se obavljati dva puta nedeljno. Iz Beograda će se poletati petkom u 7.30 i nedeljom u 14.05. Povratni letovi predviđeni su istim danima u 9.10 i 15.45.

Tokom letnje sezone najfrekventnije su linije Jat Airwaysa za Amsterdam, Frankfurt, Beč, Cirih, Moskvu, Pariz, London, Skoplje, Sarajevo, Dizeldorf, Atinu, Podgoricu i Tivat na kojima avioni nacionalnog avioprevozika lete najmanje jednom dnevno. Za Larnaku se leti šest puta, a za Istanbul, Ohrid i Rim pet puta nedeljno.

Četiri nedeljna leta obavljaju se ka Dubaiju, Berlinu, Milanu i Štokholmu. Tri puta nedeljno Jat leti za Štutgart, Kopenhagen, Brisel, Trst i Solun. Za Tel Aviv, Geronu, Geteborg i Dubrovnik leti se dva puta nedeljno, a za Monastir jednom nedeljno. U planu su bila i dva leta nedeljno za Maltu i Tripoli, ali zbog događaja u regionu Jat za sada neće leteti ka ovim destinacijama.
Gdestinacija