U saradnji sa TO Beograda, Dvorski kompleks na Dedinju najavljuje početak turističke sezone 2011. od 9. aprila.

Prestolonaslednik Aleksandar II i Princeza Katarina pozivaju sve zainteresovane građane da posete Dvorski kompleks. Organizacija redovnih tura u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda se tradicionalno nastavlja i to svakog vikenda od 9. aprila do 31. oktobra.

Obilasci Kraljevskog i Belog dvora organizovani su tako da se posetioci uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča upoznaju sa istorijom, umetnošću i kulturom u prijatnoj dvočasovnoj šetnji Dvorskim kompleksom. U turi se obilaze velelepna zdanja Kraljevskog i Belog dvora, kao i dvorska kapela posvećena svetom Andreju Prvozvanom, krsnoj slavi kraljevske porodice.

Svake subote i nedelje u dva redovna termina, od 11.00 i od 14.00, Dvorski kompleks će biti otvoren za javnost. Takođe postoji mogućnost organizacije grupnih poseta tokom radnih dana uz prethodnu najavu. Ulaznica uključuje organizovan autobuski prevoz sa Trga Nikole Pašića. Postoji mogućnost organizovanja vanrednih obilazaka uz prethodnu najavu Kancelariji Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra II na 011 3064-014 ili kancelarija@dvor.rs. Broj ljudi u grupi je ograničen na pedeset.

Za sve informacije i rezervacije posetioci se mogu obratiti Turističkom informativnom centru u Beogradu (Knez Mihailova 6, 3281-859, www.tob.co.rs)
Gdestinacija; foto: www.royalfamily.org