Na lokalitetu Đavolje varoši intenzivno se vrše pripreme za početak turističke sezone, koja počinje 1. aprila, a najavljene su i prve veće grupe posetilaca u predstojećoj sezoni.

Prošle godine Đavolju varoš posetilo je 60.000 turista iz Srbije i inostranstva, a predstavnici turističkog preduzeća Planinka kažu da ove godine očekuju 20 % više posetilaca nego što je to bilo u prošlogodišnjoj sezoni.

Direktor sektora za turizam preduzeća Planinka iz Kuršumlije, Radovan Tanasković rekao je da su ekipe tog preduzeća, odmah nakon otapanja snega u Djavoljoj varoši, počele raščišćavanje tog prirodnog spomenika i njegove okoline.

„U toku su intenzivne pripreme za doček prvih turista. Već imamo najavljene veće grupe posetilaca iz raznih krajeva. Pored uređenja samog lokaliteta Đavolja varoš, uređuje se i kompletno zaštićeno područje oko lokaliteta", istakao je Tanasković.

On je dodao da su i u toku zime, iako nije bila turistička sezona, zabeležene pojedinačne i grupne posete tom prirodnom spomeniku. Turistčko preduzeće Planinka, pod čijom je upravom Đavolja varoš, planira da ove godine proširi turističku ponudu.

Pored posete Đavoljoj varoši, posetioci će moći da vide i druge prirodne lepote Radan planine, spomenike kulture na taritoriji kuršumlijske opštine kao i poznati Caričin grad u susednoj opštini Bojnik.
Izvor: B92