Crna Gora i Beograd zauzeli su prva dva mest na top-listi od 11 destinacija koje ne treba propustiti u 2011. godini, objavljenoj u italijanskoj ekonomskoj reviji “Il sole 24 ore”, u sekciji posvećenoj putovanjima.

Lista je sklopljena na osnovu utisaka sa međunarodnog sajma turizma u Milanu, na kojem se predstavila i Crna Gora. List piše da je Crna Gora bila jedan od glavnih protagonista velikog međunarodnog turističkog sajma u Italiji, održanog po 31. put od 17. do 20. februara.

Reč je o najvažnijem turističkom sajmu, koji je uz veliki broj izlagača iz svih krajeva sveta ove godine imao i blizu 200.000 posetilaca. Posebno se ističu mesta Pržno, Bečići i Budva, dok je Sveti Stefan predstavljen kao biser Crne Gore.

Informativni portal \"Vijesti onlajn\" navode da je Beograd odmah posle Crne Gore na listi najpoželjnijih destinacija koje treba posetiti u 2011. godini. Srpska prestonica je u italijanskom listu predstavljena kao jedna od 10 najatraktivnijih svetskih metropola kada je reč o zabavi.

Iz beogradske ponude \"Sole 24 ore\", između ostalog, ističe beogradski Design Week sa svojim propratnim događajima, koji se održava svakog maja, i noćni klub \"Plastik\", a preporučuje posetiocima i vodič \"Belgrejd aj\" (beogradsko oko) za dalje informacije o noćnom životu grada.

Destinacije koje slede su Kopenhagen, Marsej, Sri Lanka, Nikaragva, Kamčatka (Rusija), Kina, Melburn, Doha i Bejrut.
Izvor: Blic