Jedan od najvećih portala o putovanjima Tripadvisor sproveo je anketu kojom je utvrđeno da su turisti koji se najčešće opijaju Britanci i to za 40 odsto više nego bilo koji drugi.

Čak 65 odsto britanskih gostiju na godišnjem odmoru prije veću količinu alkohola nego kod kuće. Znači (nažalost ili srećom?), ukoliko ste turistički radnik, idealan gost bio bi prosečni Britanac. Međutim, nisu samo oni ti koji tokom godišnjeg odmora ne mogu da pronađu meru. U stopu ih slede Nemci od kojih 21 odsto opusti svoje uzde i pije više nego inače.

Italijani puše na odmoru čak 27 odsto više nego inače. Iskreno su označili da tokom odmora žive "nezdravo" do "izuzetno nezdravo".

Francuzi su gosti koji se najviše prže na suncu. Čak, 12 odsto ispitanih Francuza je priznalo kako ih na godišnjem odmoru uopšte ne brine zaštita od štetnih sunčevih zraka. Britanci možda teturaju plažama, ali uza sebe uvek nose kremu za sunčanje – 94 odsto je naglasilo kako itekako dobro paze na zaštitu od sunca.

U "najzdravije" goste ubrajaju se Španci, dok Francuzi, i to 12 odsto njih, svoj godišnji odmor iskoriste kako bi se podvrgli plastičnoj operaciji. Najfiniji od svih su Šveđani.
Izvor: blic.rs